Copywriter frilans

En copywriter kan arbeide frilans eller som ansatt i et tekstbyrå. Vedkommende har en rekke arbeidsoppgaver relatert til produksjon av markedsføringstekst. Finn ut om dette er noe for deg!

For de aller fleste bedrifter er tekst en viktig del av markedsføringsstrategien. Enten det er snakk om nyhetsbrev, innholdsmarkedsføring, søkemotoroptimalisering (SEO) eller noe annet, er tekst helt sentralt.

Siden tekstproduksjon kan være tidkrevende, velger mange bedrifter å la en copywriter skrive markedsføringstekstene. Enten en copywriter jobber frilans eller som fast ansatt, er målet å lage konverterende tekster for bedrifter.

Forstørrelsesglass

Hva er en copywriter?

En copywriter er en tekstforfatter som først og fremst lager reklametekst og annen markedsføringstekst. Vedkommende vil lage tekst som er tilpasset den enkelte bedriftens målsetninger og målgrupper.

Dersom du ønsker å jobbe som copywriter frilans, kan du få i oppdrag å skrive alt fra annonsetekster og blogginnlegg, til SEO-tekst og innholdsmarkedsføring. Du kan også få i oppdrag å skrive nyhetsbrev og andre typer markedsføringstekst.

Bøker og tekst

Slik jobber en copywriter

Som copywriter kan du jobbe frilans eller som ansatt i et markedsføringsbyrå. Du vil derfor kunne motta tekstoppdrag enten på eget initiativ, eller gjennom en arbeidsgiver.

Så snart du har lest gjennom instruksjonene til kunden (bedriften som trenger markedsføringstekster), starter arbeidet med å gjøre research. Du bør gjøre deg kjent med bransjen, konkurrerende firmaer og målgruppen. Først da har du et godt grunnlag for videre skriving.

Ønsker du å jobbe som copywriter frilans? Da får du ofte mye fleksibilitet med tanke på arbeidstid, noe som kan være spesielt attraktivt for deg med små barn eller studier på siden. Samtidig bør du være obs på at du i de fleste tilfeller har deadlines å forholde deg til fra kundene.

Avtale mellom to parter

Copywriter frilansstillinger

Copywriting kan være både givende og lærerikt, og passer perfekt for alle som brenner for tekst og språk, så vel som markedsføring. Leter du etter arbeid som kan utføres som copywriter frilans? Da bør du forhøre deg med et tekstbyrå som arbeider med denne type tekst.

Copywriter frilansstillinger vokser ikke på trær, men mange tekstbyråer kan ha bruk for hjelpen din. Send gjerne en forespørsel til tekstbyrået, og fortell litt om deg selv og din motivasjon for å skrive.

Skribenter

Jobb med tekst hos oss

En copywriter som arbeider frilans vil kunne får i oppdrag å skrive markedsføringstekster som blogginnlegg, annonser og lignende. Som frilanser får du mye fleksibilitet når det kommer til arbeidstid, noe som passer perfekt for deg som ønsker en deltidsjobb.

Din Gruppen har behov for ekstra skrivehjelp fra tid til annen, og hører gjerne fra deg dersom du ønsker å jobbe som copywriter frilans.

Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon!