Forfatterkurs

Et forfatterkurs er perfekt for alle som ønsker å bedre egne skriveevner. Enten du drømmer om egen bokutgivelse eller bare vil skrive bedre tekster generelt, kan du lære mye nyttig på et kurs. Du kan blant annet lære om ulike sjangre, skrivestiler og rettskriving.

Her ser vi blant annet nærmere på hva et forfatterkurs inneholder, og hvilke fordeler det kan gi deg!

Person på bok holder et forstørrelsesglass: Alt om forfatterkurs

Hva lærer du på et forfatterkurs?

En forfatter er personen som står bak en tekst, enten det er snakk om en skjønnlitterær bok, en e-post eller et personlig brev. Om du tar et forfatterkurs, tilhører du sannsynligvis gruppen som ønsker å bli forfatter av bøker.

Det finnes mange ulike forfatterkurs, og hva du lærer på de enkelte kursene kan naturlig nok variere en del. Formålet med de ulike kursene er imidlertid stort sett det samme: Å gjøre deg til en best mulig forfatter.

Her er noe av det du sannsynligvis vil lære mer om:

 • Utvikling av idé
 • Fremdrift og publikasjon
 • Skrivestil
 • Språk og rettskriving
 • Spenningsoppbygging
 • Utvikling av karakterer
 • Teknikker som kan hjelpe ved skrivesperre

Samtidig kan du forvente å motta tilbakemeldinger av kurslederne på det du gjør. Konstruktiv kritikk er veldig nyttig når du skal utvikle deg selv som forfatter. Du kan sannsynligvis også få mulighet til å diskutere skriveprosessen og dele tips med de andre kursdeltakerne.

Blågrønn skrivemaskin: Delta på et forfatterkurs

Hvor lenge varer et forfatterkurs?

Varigheten på et forfatterkurs kan selvfølgelig variere en del fra kurs til kurs. De fleste kurs vil imidlertid vare i noen timer. Noen ganger er disse timene fordelt over flere dager, uker eller måneder. Et kurs på 6–10 timers varighet totalt sett er nokså vanlig.

Det er som regel mulig å finne forfatterkurs som kan tas kveldstid eller når det måtte passe deg best. På den måten kan du få unnagjort kurset selv om du er i jobb eller opptatt med andre ting på dagtid.

Person deltar på online forfatterkurs på PC

Fysisk eller online forfatterkurs

Dersom du ønsker å delta på et forfatterkurs, vil du finne både fysiske og nettbaserte kurs. Sistnevnte er kanskje spesielt populært, siden det gir økt grad av fleksibilitet. Du får gjerne tilgang på online videoer som du kan se akkurat når det passer deg.

Selv om du tar et forfatterkurs på nett, vil du som regel kunne få det samme læringsutbyttet som på et kurs med fysisk oppmøte. Om den sosiale biten er ekstra viktig for deg, er kanskje et tradisjonelt, fysisk kurs det som passer best.

Du kan likevel få tilgang på chat, forum eller lignende der du kan kommunisere med kursledere og andre deltakere på nett. Her gjelder det med andre ord å velge den løsningen som passer deg best.

To personer snakker om fordelene ved å delta på et forfatterkurs

Fordeler ved å delta på kurs for forfatterspirer

Sitter du på mange gode idéer, men sliter med å få dem ned på papiret? Om du deltar på et kurs kan du få mulighet til å realisere planene dine, siden du ofte får en konkret fremdriftsplan.

Det finnes flere gode grunner til å delta på et forfatterkurs, enten det er fysisk eller på internett. Her er noen av de viktigste:

 

 • Du kan føre kurset på CV-en!
 • Få muligheten til å utvikle deg selv som forfatter
 • Lær nyttige skrivetriks og -tips
 • Knytt kontakter og utvid nettverket
 • Lær mer om publikasjonsprosessen
Person som står og leser: Bli en god forfatter ved å delta på et forfatterkurs

Hva koster det?

Prisen for å kunne delta på et forfatterkurs kan variere mye, og avhenger blant annet av kursets varighet. De fleste kurs koster imidlertid et sted mellom 2–7 000 kroner, og nettbaserte kurs er ofte noe billigere enn tradisjonelle kurs.

Dersom du ønsker å vite nøyaktig pris for deltakelse, anbefaler vi deg å besøke nettstedet til den aktuelle kurstilbyderen. Der vil du ofte kunne finne en prisliste!

En mann som deltar på et norsk forfatterkurs

Vi hjelper deg med å skrive gode tekster

Et alternativ til å delta på et forfatterkurs, er å la noen se over teksten din og gi en tilbakemelding. Din Text hjelper deg gjerne. Vi kan tilby språkvask og korrektur, og kan dessuten skrive tekst fra bunnen av.

Dette kan være nyttig dersom du trenger litt drahjelp eller inspirasjon.

Kontakt oss i dag for kvalitetstekst!