Hjemmesider for små bedrifter

Hjemmesider for små bedrifter er viktige verktøy for markedsføring av produkter til potensielle kunder. Nettsiden er nøkkelen til både synlighet, tillit og kommunikasjon!

Både små og store bedrifter bør ha en nettside. Enten du selger produkter eller tjenester, forventer målgruppen din at du har en side der disse presenteres. Hjemmesider for små bedrifter er en plattform for informasjon, kundeservice og digital markedsføring.

Det er ikke bare nettbutikker som har hjemmesider. I 2021 er dette noe enhver bedrift bør ha. Dersom du ikke har en nettside allerede, er det på tide å skaffe seg en. I så fall bør du få hjelp av et firma som har lang erfaring og mye kunnskap om hjemmesider for små bedrifter.

Vi viser deg hvordan du går frem, enten du ønsker en enkel nettside eller en funksjonell nettbutikk!

Sjekkliste

Lage hjemmeside til bedrift

Hjemmesider for små bedrifter bør først og fremst ha et brukervennlig design. Dette vil sikre en lavere fluktfrekvens, og kundene dine vil raskt og enkelt finne det de leter etter.

Det er dessuten lovpålagt at nettsider skal ha en universell utforming slik at personer med nedsatt motorikk, svakt syn eller lignende skal kunne benytte siden.

Når utviklerfirmaer lager hjemmesider for små bedrifter vil de også ta hensyn til mobilvennlighet. Mange av dine potensielle og eksisterende kunder besøker nettsiden din via mobil eller nettbrett, og derfor er det viktig at siden kan tilpasses ulike skjermstørrelser.

Det er også viktig at nettsiden din har et moderne og attraktivt design som er tilpasset målgruppen. Ved hjelp av A/B-testing og andre teknikker, kan utviklerne lage konverterende hjemmesider for små bedrifter.

Husk at også innholdet du har på nettsiden er helt avgjørende, f.eks. med tanke på SEO.

 

 • Brukervennlighet
 • Mobilvennlighet
 • Design
 • Konverterende innhold
Forstørrelsesglass

Hva koster en nettside?

Pris for hjemmesider til små bedrifter kan variere, og vil blant annet avhenge av hva slags plattform siden baseres på. Mange velger å gå for en nettside som er basert på WordPress. Dette kan betraktes som et publiseringsverktøy basert på PHP-kode.

Selve WordPress er gratis, men det er mulig å kjøpe en rekke plugins eller moduler, slik at du kan tilføre nettsiden funksjonalitet. Ønsker du for eksempel en nettbutikk, kan du installere en modul for e-commerce – som WooCommerce.

Hjemmesider for små bedrifter kan også designes og kodes helt fra bunnen av. I så fall trenger du hjelp fra utviklere som har greie på Python, CSS3, HTML5, JavaScript, PHP og lignende. Dette er et godt alternativ om du ønsker en unik og skreddersydd nettside.

Det å lage en nettside koster typisk sett et sted mellom 15 000 og 30 000 kroner, men dette kan variere mye i begge retninger.

Her er noen av faktorene som er med på å avgjøre pris på en nettside:

 

 • Webhotell
 • Hosting
 • Plattform (WordPress, Joomla, PHP, MySQL etc.)
 • Utvikling
 • Eventuelle plugins
 • SSL-sertifisering
 • Drift og vedlikehold
Avtale mellom to parter

Nettbutikk pris

Hjemmesider for små bedrifter kan ha mange ulike funksjoner. I sin enkleste form kan det være snakk om en lite funksjonell nettside med informasjon og en blogg. Andre har behov for nettbutikk, noe som betyr at du bør ha en velfungerende handlekurv, produktsider og betalingsmetoder.

Det finnes en rekke ulike plattformer for deg som vil opprette en nettbutikk. Har du for eksempel WordPress, kan du ta i bruk utvidelser som WooCommerce. Nettbutikker kan enkelt tilpasses egne behov med WooCommerce, og passer utmerket for små bedrifter siden plattformen er gratis. 

Hjemmesider for små bedrifter kan også baseres på andre plattformer for e-commerce. Vi kan for eksempel nevne Magento, som i likhet med WooCommerce finnes i en gratisversjon. Mens WordPress og WooCommerce krever ekstern hosting, kan Magento fås self-hosted.

Hva koster det å opprette nettbutikk med de mest vanlige plattformene for e-commerce? Selve plattformene er ofte gratis. Kostnadene baseres gjerne på behov for tilpasninger, plugins, lagringsplass, sikkerhet og lignende. Dette kan naturligvis variere mye fra bedrift til bedrift.

Mann med kappe på som holder en koffert og flyr

Vi hjelper deg med å finne en utvikler

Ønsker du mer informasjon om hjemmesider for små bedrifter? Uansett om du driver innen e-commerce eller andre bransjer, er det viktig at bedriften har en hjemmeside. Nettsiden gjør bedriften synlig på nett, og er et verktøy for både informasjonsinnhenting, kundeservice og handel. 

Pris på nettsider kan variere mye, og avhenger blant annet av plattform og funksjonalitet. Ønsker du å lage en nettside til bedriften din? Da bør du kontakte oss. Vi har dyktige samarbeidspartnere som lager brukervennlige og konverterende hjemmesider for små bedrifter.

Husk at også innholdet du presenterer på hjemmesiden din er viktig for å lykkes med markedsføring og synlighet på nett. Dette er noe Din Text kan hjelpe deg med. Vi har blant annet ekspertise innen SEO og innholdsmarkedsføring.

Kontakt oss i dag og kom i kontakt med en utvikler som kan hjelpe deg!