Hva gjør en tekstforfatter?

En tekstforfatter jobber med innholdsproduksjon. Det en tekstforfatter gjør er å skrive tekster om forskjellige temaer, med andre ord. Dette kan være tekster for både privatpersoner og bedrifter.

En jobb som tekstforfatter byr altså på mange forskjellige arbeidsoppgaver, så hvis du er en person med gode språkkunnskaper som er på utkikk etter en spennende og lærerik jobb, så er kanskje dette yrket noe for deg.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan det er å jobbe som tekstforfatter.

Som tekstforfatter kan du bli bedt om å skrive en rekke ulike tekster, så sjansen for at du må skrive en markedsførende tekst og en tale til et 50-årsjubileum er like stor.

Tekstforfattere som jobber

En tekstforfatters arbeidshverdag

For en som ikke jobber med det å skrive tekster, så vil dette kanskje høres litt rart ut, men det er faktisk helt sant.

En tekstforfatters arbeidsdag er aldri helt lik den arbeidsdagen som var i går, og arbeidsdagen som kommer i morgen vil være annerledes den de to foregående igjen.

Vi har full forståelse for at det høres litt rart ut, ettersom jobben til en tekstforfatter er å skrive tekster, og det er det vi driver med i flere timer hver eneste dag.

Men det er viktig å se det i en sammenheng, og som nevnt så skriver vi tekster som handler om forskjellige temaer hele tiden.

Generelt sett er en tekstforfatters arbeidshverdag ganske repetitivt fordi vi tross alt stirrer inn i en skjerm mens fingrene fyker over tastaturet. Men tekstene vi skriver handler sjeldent om det samme, noe som gjør det til et veldig kreativt, givende og morsomt yrke.

Oppgaver som tekstforfattere utfører

Typiske oppgaver for en tekstforfatter

Som nevnt kan en tekstforfatter skrive tekster for både privatpersoner og bedrifter, og arbeidsoppgavene varierer med utgangspunkt i hver enkelt kunde.

Privatpersoner kan engasjere en tekstforfatter til å skrive taler og sanger til et 50-årsjubileum, men en tekstforfatter kan også hjelpe med å lese korrektur av en eksamensoppgave, en bacheloroppgave, en masteroppgave eller en doktorgradsavhandling.

Bedrifter benytter seg ofte av ekspertisen til en tekstforfatter når de trenger søkemotoroptimalisert innhold til nettsiden sin. Det kan innebære mange forskjellige tekstformater, deriblant produktanmeldelser og blogginnlegg.

Tekstforfattere som jobber med markedsføring

Fra markedsføring til taleskriving

En tekstforfatter kan bli bedt om å skrive en markedsførende tekst, men den samme tekstforfatteren kan også få i oppdrag å skrive en tale til et 50-årsjubileum.

Siden arbeidsoppgavene er så vidt forskjellige, må tekstforfatteren være i stand til å omstille seg i løpet av kort tid. Ofte er det slik at en tekstforfatter skriver tekster som ikke ligner på hverandre i det hele tatt på en og samme dag.

Språket i en markedsførende tekst er naturligvis annerledes enn språket som brukes når du skal hedre noen du kjenner i en tale til dem på bursdagen deres.

Dette er noe av kunnskapen en tekstforfatter er nødt til å ha. 

To personer som har en samtale

Søk ledig stilling som tekstforfatter hos Din Gruppen

Er du på jakt etter jobb som tekstforfatter? Da har du kommet til riktig sted, for vi i Din Gruppen AS er nemlig på kontinuerlig jakt etter nye tekstforfattere til vårt team.

Så hvis du er en kreativ person som har øye for språklige detaljer, så vil vi kanskje være en god match.

Dersom du drømmer om en jobb hvor du ikke trenger å bytte ut pysjamasen med ordentlige klær, så vil det være enda bedre, for alle våre tekstforfattere jobber nemlig hjemmefra.

Manglende erfaring fra bransjen trenger du ikke å bekymre deg for.

Vi gir deg en god innføring i hvordan vi arbeider. Det viktigste er at du har det som skal til, i tillegg til at du har nok selvdisiplin til å få jobben gjort uten at sjefen fysisk står bak deg hver eneste sekund.

Hvis du synes at dette hørtes ut som en interessant jobb, så gleder vi oss til å høre fra deg så fort som mulig!

Ta kontakt med oss i dag!