Hva koster en nettside?

Hva koster en nettside i 2022? Dette kan variere mye, og vil blant annet avhenge av hva slags nettside du ønsker, og hvordan det lages. Man kan lage en nettside fra bunnen av ved å få hjelp av webutviklere, eller man kan benytte tjenester som WordPress.

Prisen for en nettside vil naturligvis ofte øke med økende funksjonalitet. Skal det for eksempel være en blogg, eller en funksjonell nettbutikk med mange funksjoner? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva en nettside koster i snitt.

Lyspære med et øye inni

Hva koster det å utvikle nettside fra bunnen av?

Dersom du har behov for en unik nettside med spesielle funksjoner, kan det være greit å få utviklere til å lage den fra bunnen av. Dette er imidlertid ikke gratis.

Hva koster en nettside som lages fra bunnen av, om du må hyre inn webutviklere til å gjøre jobben? Prisen havner fort på noen titalls tusen kroner.

Bilde av nettside på enheter

WordPress nettside | Pris

WordPress er en populær publikasjonsplattform som i seg selv er helt gratis. Dette er en av de enkleste og billigste måtene å lage seg en nettside på. Du kan laste ned WordPress gratis gjennom nettsiden WordPress.org. 

Det er likevel viktig å huske på at en WordPress-nettside som regel ikke vil være helt gratis likevel. Dette skyldes at du også vil ha behov for hosting, siden nettsiden må ligge på en tjener. Du må også betale for domenenavn og lignende.

Her er en oversikt over ulike ting som kan innebære utgifter når du lager en nettside i WordPress:

 • Hosting (webhotell)
 • Domene
 • SSL-sertifikat
 • Spesielle WordPress-tema (finnes også gratis design)
 • Utvidelser
 • Drift og vedlikehold
 • Innhold til nettside

Webhotell, domene og SSL trenger ikke å koste særlig mye, men prisen vil avhenge av hvilke aktører du benytter deg av. Med plugins (utvidelser) kan du legge til ny funksjonalitet på den grunnleggende WordPress-siden din, noe som kan koste både mye og lite.

En tekstforfatter som søker på en nettside

Hvor mye koster en nettbutikk i WordPress?

En enkel WordPress-nettside har ikke mye funksjonalitet. Den kan for eksempel ikke fungere som en nettbutikk. Til dette trenger du spesielle utvidelser som legger til e-commerce-funksjoner.

Med utvidelser kan siden fungere til netthandel, med betalingsmetoder, fraktalternativer, produktsider og handlevogn.

Det finnes flere gode valgmuligheter, og mange av dem er gratis:

 

 • WooCommerce
 • Shopify
 • MyStore
 • WooCart
 • Shopp
Blyant som går gjennom et blinkskudd

Så, hva koster en nettside i WordPress?

Siden det finnes utallige tilpasningsmuligheter og plugins for WordPress, er det vanskelig å gi et eksakt prisoverslag. Nettsiden kan koste alt fra under 100 kroner per måned, til mange tusen kroner. 

Prisen er helt avhengig av dine krav til drift, sikkerhet, funksjoner, design og lignende. Nettsider i WordPress kan derfor tilpasses ethvert budsjett.

Din Text logo

Trenger du innhold til nettside?

Det å lage en nettside kan koste alt fra lommerusk til flere hundre tusen kroner. Husk også på at du trenger innhold til nettsiden din, da det er dette som tiltrekker besøkende. Innhold omfatter alt fra blogginnlegg til «om oss»-sider, til produktbeskrivelser i nettbutikken. 

Skal nettsiden din oppnå god rangering i Google, er det viktig å publisere innhold jevnlig. Innholdet skal også være SEO-vennlig og engasjerende for målgruppen.

Din Text kan hjelpe deg med innhold til en konkurransedyktig pris. Vi hjelper deg med å få flere klikk på nettsiden gjennom kvalitetsinnhold som er optimalisert for Google.

Kontakt oss for å motta 500 ord gratis!