Hvor lang tid tar det å skrive 1000 ord?

Hvor lang tid tar det å skrive 1000 ord? Det er et spørsmål som det er umulig å svare på, for skrivehastighet er noe som varierer fra person til person. Det er altså vanskelig å gi et generelt svar om skrivehastighet, fordi det er så individuelt.

Det er også andre faktorer som spiller inn når det gjelder hvor fort et menneske er i stand til å skrive. Dette er imidlertid noe som det er mulig å trene på, så det er ikke slik at skrivehastigheten din trenger å være den samme gjennom hele livet.

I denne artikkelen skal vi se på hva som påvirker skrivehastigheten i aller høyeste grad. I tillegg skal vi se på hvilke teknikker som kan hjelpe deg å skrive raskere, samt hvor du kan ta en skrivetest for å finne ut hvor raskt du er i stand til å skrive.

Personer som setter sammen et puslespill

Kompleksitet er den viktigste faktoren for hastighet

Som du sikkert vet, så finnes det ikke kun en beskrivelse på hva en tekst er. Tekst kan være så mye forskjellig!

En tekst kan være kort og enkel eller lang og vanskelig. Den kan også være kort og vanskelig eller lang og enkel. Det er en beskrivelse på tekstens kompleksitet, og det er den viktigste faktoren for skrivehastighet.

Det sier seg selv at det tar lenger tid å skrive en kort og enkel tekst enn det gjør å skrive en tekst som er lang og vanskelig. Slik er det også med andre ting – ikke bare i arbeid med tekst. 

Sjekkliste for teknikker

Disse teknikkene hjelper deg å skrive raskere

Det å skrive er en teknisk aktivitet, og ved å bruke spesifikke teknikker så kan du lære deg å skrive raskere. Ulike teknikker fokuserer på forskjellige aspekter ved aktiviteten.

Ved å ta et skrivekurs hos oss, vil du blant annet introduseres for touch-metoden. Dette er en teknikk som går ut på å bli kjent med tastaturet, slik at du er i stand til å skrive uten at øynene dine må være limt fast til tastene på tastaturet. Ved å kjenne tastaturet kan du altså skrive raskere.

Når du driver med en ting, er det veldig enkelt å bli distrahert av noe annet. Det er det SUAW-teknikken ønsker å forhindre. SUAW er en forkortelse for Shut up and write. Denne teknikken handler om å dele opp skrivingen i økter hvor du kun fokuserer på skrivingen.

For at disse teknikkene skal være fungerende verktøy for deg, så må du mestre dem. Hva er det du må gjøre for å få til det? Du må øve! Det gode gamle ordtaket om at øvelse gjør mester gjelder altså her også!

En datamaskin for å måle hvor fort man skriver

Prøv en skrivetest for å måle din hastighet

Har du lyst til å finne ut hvor fort du er i stand til å skrive? Det finnes mange forskjellige skrivetester på Internett som lar deg gjøre akkurat det. Et eksempel er skrivetesten på 10fastfingers.com.

På denne nettsiden finner du enkle skrivetester for både nybegynnere og viderekommende. Skrivetesten går ut på at du skal skrive så mange ord du klarer på 60 sekunder. Grensen varierer med utgangspunkt i hvilket nivå du velger, henholdsvis 200 og 1000 ord.

Denne nettsiden tilbyr ikke bare den tradisjonelle skrivetesten. De gir deg også muligheten til å konkurrere mot andre mennesker, og her kan du altså finne mye gøy å teste fingrene dine på!