Hvor mye tjener en blogger?

Å si noe om hvor mye en blogger tjener er vanskelig. Det kan være alt fra et par hundre kroner til mange millioner. Det er mange faktorer som avgjør lønnen til en blogger, som lokasjon, talent, sponsoravtaler og produksjonsverdi.

Man får det man gir når det kommer til blogging. En god blogg med høy produksjonsverdi vil være mer aktuell for en ny leser og vil gi et godt førsteinntrykk for eventuelle sponsorer og samarbeidspartnere.

Får man nok popularitet vil man kunne starte å jobbe med sponsorer. Disse vil, avhengig av aktør, kunne gi deg lønninger i bytte mot annonsering av produkter eller bruk av tjenester i bloggingen. Dette i tillegg til annonser på selve bloggen vil utgjøre store deler av en bloggers inntekt.

Man kan fort tjene nok til å leve av og mer til bare av disse enkle sponsoravtalene og annonser på selve bloggen, og jo mer man vokser jo lettere er det å inngå gode sponsoravtaler og samarbeid med eventer og andre bloggere eller firma.

Forstørrelsesglass

Hvor mye kan man tjene på en blogg?

På en blogg kan man tjene millionvis. En bedriftsblogg alene vil kunne hjelpe din bedrift med å senke markedsføringskostnadene og gi eventuelle nye kunder som tidligere har vært på vippebenken. Individuelle blogger er likevel de som tjener mest.

Man kan fort leve av en blogg, spesielt med god markedsføring og gjennomtenkt strategi. De som lever av bloggene sine, rapporterer over gjennomsnittlig årslønn og flere norske bloggere har millionlønn.

Annonseringstjenester på nettet vil velge ut annonser for det leserne dine er interessert i og betaler deg en liten sum for å få lov å annonsere på din blogg. Som reklameskilt, men digitalt. Disse og produktplassering vil være hoveddelen av inntekten.

Jo større og mer ettertraktet man blir, jo større merker får man tilsendt produkter fra og jo høyere andeler av annonsekostnaden får man. Større kles- eller teknologiselskaper vil kunne tilby mer penger for at sine produkter blir vist frem i blogginnlegg og sosiale medier.

Tekstdokument som ligger på en PC

Hvordan lage en blogg?

Det finnes mange verktøy for hvordan man kan lage en blogg. Man kan ta i bruk maler og opprette en blogg på etablerte nettsteder med egne redigeringsverktøy, eller man kan skrive den og kode den selv. Man kan ta i bruk eget domene eller man kan bruke et webhotell.

Ettersom de etablerte blogg tjenestene er såpass gode og bloggen kan tilpasses og utformes akkurat slik man vil når gjennom verktøy på sidene deres, er dette et godt alternativ. Tjenester som WordPress stiller sterkt.

Hvis man allerede vet hva man vil skrive om, er det bare å opprette en konto, velge en mal eller designe bloggen, og så begynne å skrive innlegg. Her finnes det mange forskjellige valg, og kun fantasien setter grenser for hva man kan opprette her.

Personer som samarbeider

Norges største blogger

Norges største blogger har vokst de siste årene, og blogging har blitt mer og mer lønnsomt. Kvinner som skriver om glamorøse og interessante hverdager stiller sterkest på norsktoppen, med flere som har lønninger på over to millioner.

Disse bloggene skildrer ofte et liv fylt av glamorøse produkter og en livsstil man skulle ønske man kunne leve. Ved å prøve ut forskjellige tjenester, produkter og opplevelser og dokumentere dem trekker de interesse fra mange.

Det som virker å trekke flest lesere til norske blogger er originale situasjoner som gir en spesiell og spennende hverdag. Foreldre eller ektefeller til kjendiser eller andre spesielle tilfeller som dette.

Din Text logo

Få hjelp til bloggen din!

Trenger du hjelp til å få i gang bloggen din? Din Text kan hjelpe deg. Det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal begynne. Sitter man og vil dele eller formidle noe kan det være lurt å jobbe sammen med noen.

Ved å bruke gode markedsføringsteknikker og godt språk vil dine blogginnlegg kunne få mer trafikk og du vil se en økning i profitt. Våre skribenter har god erfaring med søkemotoroptimalisering og vil kunne gi dine blogginnlegg et løft.

Ta kontakt med oss i dag!