Hvordan bli bedre i å skrive norsk?

Hvordan bli bedre i å skrive norsk? Dette er et spørsmål mange stiller seg selv, enten de har norsk som morsmål eller ikke.

Det er mange grunner til at folk ønsker å bli bedre i å skrive norsk. Noen ønsker kanskje å slå gjennom som forfatter en dag, mens andre kun ønsker å gjøre det bra på skolen. Det finnes også mange som bare ønsker å bli bedre til å kommunisere på norsk.

I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips som kan være nyttige å ha i bakhodet når det gjelder skriving på norsk. Det finnes nemlig mange måter å bli en bedre skribent på!

Bøker stablet oppå hverandre: Mer lesing kan gjøre at du blir bedre i å skrive norsk

Les mer for å skrive bedre

Hvis du vil bli bedre i å skrive norsk, kan det være en idé å lese mer. Det betyr at du for eksempel bør lese flere bøker! Hvis du ikke er spesielt glad i å lese, så ble du sannsynligvis ikke overlykkelig av å lese dette. Men det gjør det dessverre ikke mindre sant.

Forskning viser at skriving og lesing går hånd i hånd. Grunnen til dette, er blant annet at lesing fører til at du utvider ordforrådet ditt. Med et bedre ordforråd vil du sannsynligvis også bli i stand til å skrive bedre tekster.

Ved å lese mye vil du også eksponere deg selv mer for det norske språk. Det betyr blant annet at du kan lære mer om god setningsoppbygging, uttrykksmåter og lignende.

Ei dame som informerer: Hvordan bli bedre i å skrive norsk?

Skriv kort og tydelig

En tekst består av ord som har blitt satt sammen i større enheter. Som forfatter eller skribent vil du naturligvis at teksten din skal bli så bra som mulig. For at det skal skje, så må du ta bevisste valg. Dette innebærer blant annet å bruke korte setninger og tydelige formuleringer.

Er du usikker på hva som er forskjellen mellom en kort og en lang setning? La oss illustrere det med et eksempel. Setningene «Vi så en gul sirkel på himmelen som det kom stråler ut av, og strålene gjorde at vi ble varme og glade», og «Sola skinte, og det føltes bra», har samme betydning!

Som nevnt må du også bruke tydelige formuleringer. Dette innebærer å holde seg til temaet, men også å unngå unødvendig avanserte ord.

To personer som holder en stor blyant: Hvordan bli bedre i å skrive norsk?

Ta tak i egne skrivefeil

Veldig mange har innarbeidde skrivefeil som de ikke er klar over selv. Dette kan komme av at ingen har påpekt feilen før, eller at man ikke har viet egne skriveferdigheter så mye oppmerksomhet.

Neste gang du skal skrive en tekst, kan det for eksempel være lurt å skrive i et skriveprogram som markerer eventuelle skrivefeil. Word og de fleste andre skriveprogrammer har en slik funksjon.

Deltar du på et skrivekurs kan du også få hjelp til å oppdage og rette egne feil en gang for alle.

Person som arbeider på PC: Hvordan bli bedre i å skrive norsk?

Meld deg på vårt skrivekurs

Ønsker du å bli bedre i å skrive norsk, og er på jakt etter et språkkurs? Da trenger du ikke å lete lenger!

Din Text arrangerer skrivekurs for alle aldersgrupper. Enten du er på jakt etter et skrivekurs til deg selv, noen du kjenner eller barnet ditt, har du kommet til riktig sted.

Sitter du med en skribent i magen og en bokdrøm i tankene? Uansett hva som er din motivasjon, ønsker vi å hjelpe deg med å nå målene du har satt for deg selv.

Kontakt oss for mer informasjon!