Hvordan bli skribent?

Hvordan blir man egentlig skribent? I dagens samfunn finnes det mange ubeskyttede yrkestitler, og skribent er et av disse yrkene. Det betyr at det er mange veier til målet om å bli skribent.

For å lykkes som skribent er det et par egenskaper du som person bør ha. Du bør naturligvis være god i språk, men det er like viktig at du liker det du gjør. Du må altså trives med å skrive tekster, for hvis du ikke gjør det så vil nok dette komme tydelig frem i hver eneste tekst.

I denne artikkelen skal vi ta for oss de forskjellige måtene du kan bli skribent på. Det er faktisk mange flere enn du tror!

Masseprodusert tekst

Tekst og skribent studie

Ettersom skribent er en ubeskyttet yrkestittel, så er det mange som tror at det ikke er mulig å ta en utdanning i det. Men alle som tror det tar feil, for det er faktisk mulig å studere. Hos Høyskolen Kristiania i Oslo kan du ta bachelorgrad i tekst og skribent, for eksempel.

På dette studiet vil du få en grundig innføring i tekst og kommunikasjon. Grunnen til det er fordi disse to begrepene faktisk går hånd i hånd. Tekst er et veldig nyttig verktøy når du skal kommunisere et budskap, og denne teksten må være god. En dårlig tekst kan føre til at kommunikasjonen mislykkes.

Med en bachelorgrad i tekst og skribent får du mange karrieremuligheter. Gjennom dette studiet vil du nemlig få erfaring med å skrive tekster for mange forskjellige plattformer.

På bachelorstudiet i tekst og skribent hos Høyskolen Kristiania i Oslo er det plass til alle og enhver. Det spiller altså ingen rolle om du har en forfatter i magen, en reklamemaker i ryggmargen eller en manusforfatter i munnen. Hva er det egentlig du venter på? Søk i dag!

Skribenter

Ta et skrivekurs

En annen måte å bli skribent på, er å ta et skrivekurs. Det finnes både skrivekurs der du må møte opp fysisk og skrivekurs som du kan ta over nett. Det å møte andre som interesserer seg for det samme som deg er naturligvis veldig spennende, men det enkleste er uten tvil å ta et skrivekurs over nett.

Ved å ta et skrivekurs vil du få verktøyene du trenger til å sette i gang med skrivingen. Muligheten til å diskutere ideene dine med andre mennesker vil i tillegg kunne hjelpe på både inspirasjonen og motivasjonen du trenger til å sette deg ned for å skrive.

Et skrivekurs kan være nyttig for alle, uansett om det er en baktanke med det eller ikke. Enten du bare vil bli bedre til å skrive generelt eller ønsker å bruke kunnskapen du tilegner deg til noe spesifikt, så vil et skrivekurs være svært lærerikt.

Forstørrelsesglass

Skriv en egen blogg

Som nevnt er du ikke avhengig av verken utdanning eller offisielle kurs for å bli skribent. Det er så enkelt at du faktisk kan finne en tilfeldig plattform, opprette deg din egen blogg og begynne å skrive.

Blogg er et svært omdiskutert tema. Grunnen til dette er at på midten av 2000-tallet så ble blogg allemannseie. Det var noe absolutt alle drev med, og det resulterte blant annet i begrep som rosablogger. Det er en blogger som kun skriver om de positive tingene som skjer i hverdagen.

Noen velger også å inkludere de tingene som er litt mindre positive eller dedikere bloggen helt og holdent til et spesifikt tema, og disse ble ofte sett på som et friskt pust i en ellers ganske repetitiv bransje.

Det er fremdeles ganske delte meninger om denne bransjen, men også denne bransjen har ekspandert siden starten. Dagens bransje inkluderer blant annet bedriftsblogger, og det blir sett på som et nyttig verktøy når det kommer til markedsføring.

Samarbeid mellom flere personer

Tilby gratisprøver til tekstbyråer

Når du søker jobb hos et tekstbyrå, så er det mange som ønsker å se eksempler på tekster du har skrevet tidligere. Du må nemlig bevise at du faktisk har kunnskapen som du sier at du har.

Noen tekstbyråer ønsker også at du skal gjennomføre en eller flere gratisprøver for dem, og det vil naturligvis ikke være noe problem for deg hvis du virkelig har lyst på jobben. Du kan til og med tilby det aktuelle tekstbyrået gratisprøver før de i det hele tatt spør om det selv.

Mann som hopper over en hekk

Prøv en karriere som frilansskribent

Det er ikke slik at du må være ansatt i et tekstbyrå for å jobbe som skribent. Du kan også prøve å stå på egne ben og prøve deg som frilansskribent.

Som frilansskribent er du altså ikke knyttet til et eneste tekstbyrå. Når du jobber som frilansskribent, så tar du som regel på deg skriveoppdrag, og da er det opp til deg å bestemme hvilke oppdrag du ønsker å ta.

For å lykkes som frilansskribent er det selvsagt mange ting som må være på plass. En frilansskribent har full kontroll over sin egen arbeidshverdag, men det følger ganske mye ansvar med det også. Du må nemlig ha nok selvdisiplin til å få jobben gjort, selv når motivasjonen er litt laber.

Når du jobber som frilansskribent må du i tillegg bevise hva du er god for i mye større grad. En bedrift som velger å benytte seg av en selvstendig frilansskribent velger nemlig den aktuelle skribenten fordi bedriften vet hva vedkommende er god for. Som frilansskribent kan du altså ikke sove på jobb!

Avtale mellom to parter

Meld deg på vårt skrivekurs

Hos Din Gruppen får du muligheten til å melde deg på et skrivekurs, og dette skrivekurset er faktisk et av Norges mest anbefalte skrivekurs. Grunnen til det er at mange av aktørene vi skriver for, er veldig store i norsk næringsliv.

Vi tilbyr skrivekurs for både barn og voksne, så det er ingen tvil om at du vil finne noe som passer for deg her hos oss.

Det er veldig enkelt å melde seg på hos et skrivekurs hos oss. Ta kontakt i dag, og meld deg på! 

Det er imidlertid viktig å understreke at selv om du melder deg på vårt skrivekurs, så er du ikke utlært i morgen kveld. Vi gir deg verktøyene du trenger, men det er opp til deg å gjøre noe med det. Husk at øvelse gjør mester, og så sees vi på skrivekurs om ikke så altfor lenge!