Hvordan bruke Canva for markedsføring på sosiale medier?

Med Canva kan du lage stilig grafikk til postere, sosiale medier, presentasjoner og lignende. Hvordan bruke Canva for markedsføring på sosiale medier? Det skal vi nå se nærmere på!

For at markedsføring i sosiale medier skal bli mest mulig effektivt, er det ikke bare god tekst som er avgjørende. Dersom du kombinerer gode markedsføringstekster med flott grafikk, øker du sjansen for å fange mottakerens oppmerksomhet!

Bruk av bilder er et smart trekk innen markedsføring på sosiale medier. Dette skyldes at det er lett for at budskapet ditt forsvinner i mengden om du ikke har grafiske elementer til teksten. I den forbindelse er Canva et genialt verktøy!

To personer som søker i søkemotor

Hva er Canva?

Canva er en plattform med fokus på grafisk design og bilder, og benyttes hyppig av bedrifter som skal lage grafikk til sosiale medier. Plattformen brukes også til å lage lekre postere, dokumenter og presentasjoner – ja, rett og slett alt av visuelt innhold.

Den australske appen kom på markedet i 2012, og allerede etter ett år hadde den i overkant av 750 000 brukere. Populariteten er økende, og i dag er det mange norske bedrifter som bruker Canva for å effektivisere markedsføringen.

Hvordan bruke Canva for markedsføring på sosiale medier? Ved å laste ned appen kan du få tilgang på fotografier, arkivbilder, grafikk og videoer som kan brukes i markedsføringen din. Du kan også få tilgang på mange maler og skylagring, og det blir enklere å planlegge markedsføring i So-Me.

Dame med forstørrelsesglass som søker i søkemotor på datamaskinen

Er Canva gratis?

Canva finnes i en egen gratisversjon, noe som gjør at tjenesten passer for både små og store bedrifter. Ønsker du tilgang på flere funksjoner, kan du betale for Canva Pro. Du kan også få en 30-dagers gratis prøveperiode på denne versjonen.

I gratisversjonen får du tilgang på mer enn 250 000 gratis maler, mer enn hundre designtyper på innlegg i sosiale medier, tusenvis av fotografier og 5 GB skylagring. For å nevne noe! Siden tjenesten er gratis, er det absolutt verdt å sjekke ut.

I Pro-versjonen får du tilgang på det samme som i gratisversjonen. I tillegg kan du lage eget merkevaresett og planlegge innlegg i sosiale medier på opptil syv plattformer. Du vil dessuten få ekstra lagringsplass.

Mann med pensel

Slik bruker Din Gruppen programmet

Hvordan bruke Canva for markedsføring på sosiale medier? Vi i Din Gruppen bruker Canva hyppig når vi deler innhold på sosiale medier. Vi vet nemlig at tekstinnhold blir ekstra bra når det deles sammen med fengende grafikk og bilder.

Vi bruker blant annet Canva til å finne bilder som står til teksten vi deler. Det er enkelt å søke opp bilder og grafikk i appen med nøkkelord i søkefeltet. Med noen få tastetrykk får vi fargerike og flotte bilder som fremhever budskapet.

Tekstforfatter som utarbeidet tekst

Vi hjelper deg med god tekst til dine grafikker

Ved å bruke Canva kan du få tilgang på tusenvis av gratis bilder og annen grafikk du kan bruke i markedsføring, presentasjoner og lignende.

Hvordan bruke Canva for markedsføring på sosiale medier? Åpne appen, søk opp bilder og del dem på Facebook og i andre sosiale medier med få tastetrykk! Husk likevel at grafikk alene ikke stort sett ikke er konverterende nok. Du trenger også tekst tilpasset målgruppen.

Din Gruppen hjelper deg med å skrive markedsføringstekster som kan deles i sosiale medier sammen med din utvalgte Canva-grafikk.

Trykk på knappen nedenfor og motta 500 ord gratis!