Hvordan få utgitt en bok? 

Hvordan få utgitt en bok slik at andre kan kjøpe og lese den? Det finnes ulike fremgangsmåter, og du trenger ikke nødvendigvis kontakte et forlag. Noen har hatt suksess med selvutgivelse, altså det å utgi boken på egen hånd.  

Her ser vi nærmere på de ulike mulighetene som finnes. 

Flere personer som samarbeider rundt markedsføringsplan

Gi ut bok via Cappelen eller andre forlag 

Den tradisjonelle måten å få utgitt en bok på, er via forlag. Et forlag er et foretak som jobber med nettopp utgivelse av bøker. Det kan her være snakk om både lydbøker, e-bøker og bøker i papirformat.   

Noen kjente norske forlag inkluderer Cappelen Damm, Gyldendal og Aschehoug. For mange forfatterspirer en nok drømmen å få utgitt en bok gjennom store navn som dette. Nåløyet er imidlertid trangt, og for de fleste ender det med avslag.  

Er boken din god nok, kan likevel forlag være veien å gå. Fordelen ved å gi ut boken på denne måten, er at du får profesjonell veiledning og hjelp underveis. Forlaget vil også hjelpe deg med å markedsføre boken slik at den når ut til målgruppen. 

Person som arbeider med markedsføringsplan

Selvpublisering er også mulig 

Har du forsøkt å utgi en bok via forlag, men har fått avslag? Enten det er snakk om ett eller flere avslag, er det ingen grunn til å gi opp. Selvpublisering er en annen løsning du kan vurdere. Dette innebærer at man får utgitt en bok uten å involvere noe forlag.  

Selvpublisering innebærer kort fortalt at du legger ut boken på nett. De som ønsker å lese boken, kan kjøpe den for den prisen du selv har bestemt. Du kan blant annet publisere bøkene dine via selvpubliseringstjenester som ebok.no. 

Slik lager du en markedsføringsplan

Kan man gi ut bok anonymt? 

Det er fullt mulig å gi ut en bok anonymt. Mange forfattere velger å utgi boken under et alias eller pseudonym. Dette kan innebære at du bytter ut enten fornavnet eller etternavnet med et annet navn, eller begge deler.  

Det å få utgitt en bok under et annet navn enn sitt eget, kan være aktuelt i flere situasjoner. Kanskje ønsker du bare å være litt mystisk? Eller er historien du forteller så personlig at du ønsker å verne om identiteten din?  

Person som arbeider med markedsføringsplan

Hvordan få utgitt en bok raskest mulig?  

Dersom du ønsker å gi ut boken raskest mulig, er kanskje selvpublisering det beste alternativet. Du kan da bestemme selv når boken skal utgis, og trenger ikke å gå gjennom alle kvalitetskontrollene til et forlag.  

Husk likevel på at kvaliteten spiller en rolle. Dersom bokens innhold eller språk har vesentlige mangler, vil den neppe selge særlig bra. Bruk derfor tid på å lese gjennom og eventuelt endre innholdet før utgivelse. 

Avtale mellom to parter: Søker du etter norske skrivejobber?

Vi hjelper deg med å ferdigstille boken  

Drømmer du om å få utgitt en bok? Din Text hjelper deg dersom du står fast og trenger litt skrivehjelp. Kanskje du ikke er helt fornøyd med ett av kapitlene? Vi kan dessuten bistå med gjennomgang av boken, og rette opp i eventuelle skrivefeil.  

Kontakt oss i dag, og kom ett steg nærmere bokdrømmen din!