Hvordan skaffe sponsor? 

Sponsing er en viktig inntektskilde for mange organisasjoner, idrettslag, arrangementer og prosjekter. Enten du driver en veldedig organisasjon, planlegger en idrettskonkurranse eller arbeider med et kreativt prosjekt, kan sponsorstøtte være avgjørende for å oppnå dine mål.   

En av de mest effektive metodene for å tiltrekke seg sponsorer, er gjennom nøye utformede sponsorbrev. I denne artikkelen vil vi utforske trinnene for å skrive engasjerende sponsorbrev som kan hjelpe deg med å skaffe støtte til ditt formål. 

Personer som samarbeider

Forarbeid og målsetting 

Før du begynner å skrive sponsorbrev, må du utføre grundig forarbeid. Identifiser potensielle sponsorer som har en interesse i ditt prosjekt eller formål. Dette kan inkludere lokale bedrifter, større selskaper, stiftelser eller enkeltpersoner med lignende interesser. Forstå deres verdier, mål og tidligere sponsoraktiviteter.  

Sett også klare mål for hva du ønsker å oppnå med sponsorstøtten. Er det økonomisk støtte, produktdonasjoner eller andre ressurser du trenger? Definer klart hva sponsorene vil få i retur, enten det er synlighet, markedsføringsmuligheter eller en meningsfull tilknytning til ditt prosjekt. 

Forstørrelsesglass

Skriv en engasjerende overskrift 

Ditt sponsorbrev bør umiddelbart fange oppmerksomheten til mottakeren. En engasjerende overskrift er nøkkelen. Den bør være kort, relevant og vekke interesse.   

For eksempel, hvis du driver en veldedig organisasjon som jobber med å bekjempe sult, kan en overskrift som «Bli vår partner i kampen mot sult» være effektiv. 

Skribent på stolpe

Personlig tilnærming 

Når du begynner selve brevet, bør du bruke en personlig tilnærming. Unngå generiske brev som virker som masseutsendelser. I stedet bør du skreddersy hvert brev til den spesifikke sponsoren.  

Bruk sponsorens navn, og nevn konkrete grunner til at du tror deres støtte vil være verdifull. Dette viser at du har investert tid og innsats i å forstå deres interesser og behov. 

Presenter ditt formål 

I brevet ditt må du klart beskrive formålet med prosjektet eller organisasjonen din. Forklar hvorfor det er viktig, hvilke utfordringer det løser og hvilken innvirkning det har hatt eller vil ha.  

Del konkrete mål og resultater som du har oppnådd tidligere, eller forventer å oppnå med sponsorstøtten. Dette gir sponsoren innsikt i hvordan reisen med deg vil være.  

Mann som klatrer på en stige

Beskriv sponsorfordeler 

Sikre deg at du klart fremhever hva sponsoren vil dra nytte av i bytte mot støtten. Dette kan inkludere logoeksponering, markedsføringsmuligheter, tilgang til ditt publikum eller andre fordeler som er relevante for deres interesser.  

Gjør det tydelig hvordan deres støtte vil bidra til å oppfylle deres egne målsettinger eller strategier. Selv om sponsorer sikkert er snille mennesker, har de alltid et formål med aktiviteten. De skal tross alt tjene noe på sponsoratet.  

Mann som løper over en hekk med en koffert

Vær konkret med forespørselen 

Et effektivt sponsorbrev bør inneholde en klar og konkret forespørsel om støtte. Dette kan inkludere et økonomisk beløp, produktdonasjoner eller andre ressurser.  

Angi også hvordan sponsoren kan komme i kontakt med deg for å diskutere detaljer eller eventuelle spørsmål de måtte ha. Jo tydeligere du er, jo bedre. Samtidig kan det kanskje være lurt å også fremstå ydmyk oppi det hele.  

Skribenter

Takknemlighet og oppfølging 

Avslutt brevet ditt med en takknemlig tone. Uttrykk din takknemlighet for den potensielle sponsorens interesse og tid. Informer dem om at du ser frem til å høre fra dem, og at du er tilgjengelig for ytterligere samtaler.  

Etter at brevet er sendt, er oppfølging viktig. Gi sponsoren tid til å vurdere forespørselen din, men ikke nøl med å følge opp med en høflig e-post eller telefonsamtale for å diskutere muligheten nærmere. 

Motta hjelp til sponsorbrev! 

Skriving av sponsorbrev er en kritisk del av prosessen for å skaffe sponsorstøtte. Når de er nøye utformet med en personlig tilnærming, klare mål og konkrete fordeler for sponsoren, kan disse brevene være svært effektive i å sikre støtte til ditt prosjekt eller formål.  

Husk at hvert sponsorbrev bør tilpasses individuelt for å maksimere sjansene for suksess. Trenger du hjelp til å skrive sponsorbrev? Da hjelper vi i Din Text deg veldig gjerne!