Hvordan skrive en god stillingsannonse?

Hvordan skrive en god stillingsannonse? Dette er noe som er utfordrende for mange bedrifter, og grunnen til det er kanskje at de ikke vet helt hvordan de skal gjøre det.

Stillingsannonse er et begrep som brukes i sammenheng med arbeidsmarkedet. Det er et tekstformat som ligner litt på en pressemelding. Den eneste forskjellen er at det ikke gjelder en stor begivenhet, det er bare bedrifter som har behov for flere arbeidstakere.

I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på tekstformatet stillingsannonse. Det innebærer blant annet å finne ut hva som skal til for å lykkes med en stillingsannonse.

Forstørrelsesglass

Hva er en stillingsannonse?

En stillingsannonse er et begrep vi ofte hører i forbindelse med bedrifter og jakten deres på nye arbeidstakere. Grunnen til det er at hensikten med en stillingsannonse er å inspirere noen i målgruppen til å søke jobb hos det aktuelle firmaet.

Det går an å skrive en stillingsannonse på flere måter. Dette er noe som det er veldig viktig å være bevisst på, for det er et element som faktisk kan være helt avgjørende for om du vil motta massevis av søknader eller ikke.

Dokument som ligger på tastaturet på en PC

En kreativ jobbannonse kan fange søkere

Under et jobbintervju er det en kunst å selge seg selv. Det handler om å trekke frem de positive sidene ved deg selv, og hensikten er å få bedriftseier til å ville ansette deg i stedet for alle de andre som også har søkt på stillingen.

Det fungerer på nøyaktig samme måte med en stillingsannonse. Da er det bedriftseieren som skal selge bedriften sin til potensielle søkere. De skal naturligvis ikke kjøpe bedriften, men som en mulig arbeidsplass. Hensikten med en kreativ jobbannonse er å få søkerne til å ønske å jobbe der.

To personer som huker av på en sjekkliste

Derfor bør du vurdere en morsom stillingsannonse

Se for deg at du er en bedriftseier og at du er på jakt etter nye arbeidstakere til bedriften din. Du ønsker vel at folk skal søke på stillingen din, ikke sant? Det var nøyaktig det vi trodde også. Men for at det skal skje, så må du få potensielle søkere til å legge merke til stillingsannonsen din.

En morsom stillingsannonse vil definitivt få flere søkere enn en kjedelig stillingsannonse. Målet med stillingsannonsen er jo å få folk til å ville søke, og det er noe du som bedriftseier faktisk må jobbe for.

Synes du at dette kanskje høres litt kjent ut? Det er naturligvis ikke uten grunn, for det er slik det fungerer den andre veien også. En velformulert søknad og imponerende CV er sjelden nok til å virke spennende.

Som jobbsøker er du nemlig avhengig av å få søknaden til å skille seg ut, og slik er det egentlig med en stillingsannonse også. Det er grunnen til at du bør vurdere en morsom stillingsannonse.

Avtale mellom to parter

Motta hjelp til å skrive en god stillingsannonse

Trenger du hjelp til å skrive en god stillingsannonse? Da har du kommet til riktig sted, for det er noe vi i Din Gruppen kan hjelpe deg med!

Vi har mange års erfaring innen innholdsproduksjon bak oss. Det betyr at vi vet nøyaktig hva som skal til for å få stillingsannonsen din til å skille seg ut uavhengig av hvilken plattform du vurderer å benytte deg av.

Det eneste du trenger å gjøre er å sende oss en mail med litt bakgrunnsstoff, og så vil du ha en fantastisk god stillingsannonse om ikke så altfor lenge!