Hvordan skrive en jobbannonse?

Hvordan skrive en jobbannonse? En jobbannonse er det samme som en stillingsannonse. Uansett hva du kaller det, så er hensikten med dette tekstformatet å inspirere de som leser annonsen til å ønske seg jobben så sterkt at de velger å sende inn en søknad.

Det finnes mange måter å skrive en jobbannonse på, men teksten må likevel følge det typiske formatet for jobbannonser.

En typisk jobbannonse inneholder informasjon om bedriften, hva bedriften har å tilby arbeidstakerne sine, hvilke kvalifikasjoner de ser etter hos en potensiell arbeidstaker og kontaktinformasjon til en kontaktperson. Jobbannonsen forteller også om arbeidsoppgavene som følger med stillingen.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan en jobbannonse skal settes opp og hvor du bør publisere den. Vi skal også se på hvilken skrivemåte du bør velge for å få flest mulig søkere. Er du en bedriftseier som trenger litt inspirasjon til denne prosessen? Da er dette en artikkel for deg!

To personer som sitter og skriver på PC

Kreativ jobbannonse vekker oppmerksomhet

Som arbeidssøker hører du ofte at du må skille deg ut i mengden av søkere. Men visste du at det faktisk fungerer sånn den andre veien også?

Målet med enhver jobbannonse er å få folk til å søke på den aktuelle stillingen, men da må annonsen fange oppmerksomheten til arbeidssøkere. Jo morsommere jobbannonsen din høres ut, jo flere kommer til å søke på stillingen.

Det sier seg nok selv at en jobbannonse som får en jobb til å høres kjedelig ut ikke kommer til å utløse et ras av søknader.

Forstørrelsesglass

Kan en morsom stillingsannonse fungere?

En måte å være kreativ på, er å skrive en morsom stillingsannonse. Men kan en slik stillingsannonse faktisk fungere? Det er nok et spørsmål som mange bedriftseiere har stilt seg, og vi kan virkelig ikke få understreket dette nok. Svaret på det spørsmålet er et soleklart JA!

En morsom stillingsannonse vil fungere mye bedre enn en kjedelig stillingsannonse.

Vi kan sammenligne det med en annen kontekst. Når en bedriftseier går gjennom søknadsbunken, så ser de etter vedkommende som passer best til stillingen deres. Men hva er det som gjør at bedriftseieren legger merke til en søknad i bunken? Søknaden skiller seg ut i mengden!

Tekstforfattere som setter sammen et puslespill

Slik setter du opp annonsen

Når du skal sette opp jobbannonsen, så trenger du ikke å tenke så mye på selve bedriften. For oppsettet i slike annonser skal være ganske like. Grunnen til det er at en jobbannonse er en egen sjanger, så det betyr at den følger et spesifikt oppsett.

Det er imidlertid slik at bedriftene har muligheten til å være ganske kreativ innenfor disse rammene. Målet med en jobbannonse er å tiltrekke seg potensielle arbeidstakeres oppmerksomhet. For at det skal skje, så må bedriftseier ta bevisste valg.

Annonsen bør starte med en interessant stillingstittel. Deretter er det vanlig å gi litt informasjon om hvilke personlige egenskaper arbeidstakeren bør ha og hvilke arbeidsoppgaver vedkommende kan vente seg. Til slutt er det vanlig å liste opp hva arbeidsplassen kan tilby og kontaktinformasjon.

Tekstdokumenter

Hvor bør du publisere din jobbannonse?

Når jobbannonsen er ferdig skrevet, så er det kun publisering som gjenstår. Men hvor bør du egentlig publisere jobbannonsen din? På samme måte som at en jobbannonse skrives på mange måter, så finnes det mange måter å publisere den.

Det sikre valget er å velge typiske jobbsøkersider som finn.no, karrierestart.no og lignende. Men du kan også bruke ulike sosiale medier eller din egen nettside til å legge ut stillingsutlysningen.

Det bør imidlertid være et gjennomtenkt valg. Hvis du har et stort nettverk på sosiale medier, så kan det fungere veldig bra. Om nettverket ditt ikke er så stort, så bør du antageligvis revurdere det. Ved bruk av egen nettside, bør du sørge for en søkemotoroptimalisert jobbannonse!

Skribenter som skriver jobbannonse

Motta hjelp til å skrive en jobbannonse

Har du behov for flere arbeidstakere, men synes det er litt vanskelig å skrive en jobbannonse som sørger for at folk ønsker å søke på stillingen? Det er ingen grunn til å bekymre seg lenger, for det kan Din Gruppen hjelpe deg med!

Din Gruppen består av et tekstforfatterteam som har mange års erfaring med innholdsproduksjon. Vi har skrevet mange jobbannonser for kunder, og absolutt alle har blitt tatt godt imot av arbeidssøkere. Dette er noe vi kan, så du vil ikke angre på å la oss hjelpe deg med jobbannonsen din.

Hvis du ønsker at vi i Din Gruppen skal hjelpe deg med å skrive en jobbannonse, så er det bare å ta kontakt. Hvorfor ikke sende oss en mail med en gang?