Hvordan skrive en spennende innledning?

Hvordan skrive en spennende innledning? En innledning er ganske kort, og derfor er det enkelt å tro at denne tekstbiten er enkel å skrive. Slik er det imidlertid ikke, for innledningen kan faktisk være en skikkelig utfordring.

Hvis du ikke allerede vet hva en innledning er, så er det ofte begynnelsen av teksten. Det generelle kjennetegnet på en innledning er at den skal være kort, så den er sjelden lenger enn noen linjer. Men det hviler mye ansvar på denne tekstbiten, som vi kommer tilbake til litt senere.

Det er egentlig ganske fascinerende at det ligger så mye arbeid bak en tekstbit som er så kort, så i denne artikkelen skal vi se nærmere på arbeidet som ligger bak. Vi skal også se på hvilken generell hensikt innledningen har.

Mann som trekker et sverd gjennom bullseye

En innledning må fange interessen

En innledning må være velformulert og spennende. Grunnen til det er at det er innledningen som skal fange interessen til leseren. Den skal altså få leseren til å ville lese resten av teksten.

Hvis innledningen er dårlig, så er nok sjansen for at noen gidder å lese hele artikkelen veldig liten. Det fungerer på samme måte med en bok. Det er viktig at handlingen vekker nysgjerrigheten din ganske kjapt, eller så er det ikke vits i å bruke tiden din på det.  

Robot som peker opp

Kommuniser hva artikkelen skal handle om

Innledningens oppgave er å kommunisere hva artikkelen skal handle om. Men siden innledningen kommer først så høres det litt rart ut? Men selv om innledningen kommer først, så betyr ikke det at teksten er skrevet i denne rekkefølgen. Det er nemlig vanlig å vente med innledningen til slutt.

Det å vente med innledningen kan også gjøre det litt enklere. Dersom du skriver innledningen først, vil den være basert på det du tror teksten kommer til å handle om. Men hvis du venter med den til slutt, så vet du allerede hva teksten handler om. Du trenger altså ikke å gjette deg til noe som helst!

Flere hender som tar på en globus i midten

Avslutt innledningen med en oppfordring

Du ønsker naturligvis ikke at leseren skal gi seg etter å ha lest innledningen, og det kan det være lurt å ha i bakhodet mens du skriver. Hvorfor ikke avslutte innledningen med en oppfordring, for eksempel?

Se for deg at du har skrevet en tekst om hvordan du kan tjene lettjente penger. Da kan du for eksempel avslutte innledningen slik: Har du lyst å finne ut hvordan du kan tjene lettjente penger? Les videre da vel!

Avtale mellom to parter

Få hjelp til å skrive en spennende innledning

Synes du at det er vanskelig å skrive en spennende innledning? Det har vi absolutt forståelse for. I tillegg kan vi garantere deg om at du ikke er den eneste som føler det på den måten. Det å skrive en spennende innledning kan faktisk være skikkelig vanskelig!

Det er heldigvis mulig å få hjelp til å skrive en spennende innledning, og det får du blant annet hos oss i Din Gruppen. Enten du har et påbegynt utkast eller trenger hjelp til å skrive en innledning helt fra scratch, så er det ikke noe problem. Vi kan nemlig hjelpe deg i begge tilfeller!

Det blir ikke enklere enn det er hos Din Gruppen å få hjelp til å skrive en innledning. Ta kontakt i dag!