Hvordan skrive fort på PC?

Hvordan skrive fort på PC? Skrivehastighet er en individuell ferdighet. Det betyr at folk skriver i forskjellig tempo, og det gjelder uansett hva du bruker for å skrive. Folk som skriver sakte for hånd kan skrive fort på PC, men det kan også være omvendt.

Enten du skriver for hånd eller på PC, så krever det bruk av teknikk. Valg av teknikker vil naturligvis variere litt med utgangspunkt i om du skriver manuelt eller digitalt, men fellesnevneren er uansett at du må øve for å mestre de ulike teknikkene.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan lære deg å skrive fort på PC. Vi ønsker ikke at du skal kaste bort verdifull tid på å finne forskjellige teknikker, så derfor vil vi heller fortelle dem til deg slik at du kan begynne å øve på det med en gang.

En pekefinger som toucher i en bestemt retning

Touch-metoden for nybegynnere

Touch-metoden er en teknikk som er veldig nyttig. Dette er en av teknikkene som du vil få en innføring i på vårt skrivekurs, men vi kan gi en kort introduksjon her likevel.

Touch-metoden handler om at du skal lære deg å skrive fort på PC. Denne metoden lar deg altså bli kjent med tastaturet ditt, og på den måten vil du lære underbevisstheten din hvor fingrene dine er plassert til enhver tid.

Du synes kanskje at det høres litt rart ut, men det er faktisk veldig nyttig. Det å gjøre deg kjent med hver eneste tast på tastaturet betyr at du kan skrive og se på skjermen samtidig, noe som danner et godt grunnlag for effektiv skriving.

Dette bør være en av de første metodene du lærer deg når du skal lære deg å skrive på PC. Da unngår du at fingrene dine danner et eget mønster som du har nødt til å slite med å bryte på et senere tidspunkt.

Tastatur med en globus som viser forskjellige språk rundt om i verden

Øv på flere språk for å lære bokstavenes posisjon

For å lære bokstavenes posisjon, så må du legge ned en ektefølt innsats. Det fungerer på samme måte som med løkkeskrift. Du er ofte nødt til å øve mye og lenge for å få det til. Dette er altså ikke noe som er gjort over natten.

Det spiller ikke noen rolle hvilket språk du øver deg på å skrive på PC. Det viktigste er at du øver, og så er det opp til deg å bestemme resten. Det betyr at du gjerne må øve på et annet språk enn norsk. Så lenge språket baserer seg på det samme alfabetet og du har det gøy med det, så er det helt topp!

Brosjyre med tekstlinjer som omhandler skrivekurs

Meld deg på vårt skrivekurs

Har du lyst til å lære verktøyene du trenger for å kunne skrive fort på PC? Da bør du melde deg på vårt skrivekurs. Ovenfor nevnte vi touch-metoden, og denne metoden er et av temaene som vil bli gjennomgått på skrivekurs hos oss.

Din Gruppen sitt skrivekurs er et av Norges mest anbefalte skrivekurs, så du kan stole på at du er i gode hender her hos oss.

Med noen justeringer vil vårt skrivekurs passe folk i alle aldre. Det betyr at du kan melde både deg selv og eventuelt barnet ditt på skrivekurs hos oss, og så vil vi sørge for at skrivekurset tilpasses til begge to.

Meld deg på vårt skrivekurs i dag!