Hvordan skrive sponsorbrev?

Hvordan skrive sponsorbrev? Et sponsorbrev er et brev, men innholdet i brevet er litt annerledes enn i et vanlig brev. I et sponsorbrev så er det en avsender som sender en forespørsel til en mottaker om mottakeren ønsker å finansiere avsenderen.

Et sponsorbrev er altså ikke noe Ola Nordmann skriver. Det finnes selvsagt ikke noen regler mot det, men et sponsorbrev fra en helt vanlig person ville nok ikke fått ønsket resultat. Sponsor er imidlertid et begrep vi ofte hører i forbindelse med idrettsutøvere, idrettslag, organisasjoner og influensere.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan få tak i sponsorer. Vi skal også se på hvordan du kan skrive en sponsorsøknad, og hvorfor dette formatet er så effektivt. Hvis du holder på med utforming av et sponsorbrev, så vil det være en god idé å lese denne artikkelen.

Mann som løper over en hekk

Hvordan få tak i sponsorer?

Før du kan begynne arbeidet med å få tak i sponsorer, så må du finne ut hvilke bransjer som kan være relevante sponsorer for deg.

Sjansen for at en influenser som reklamerer for sminke vil kunne inngå et samarbeid med Coop Mega er veldig liten. En matinfluenser vil være en mer passende samarbeidspartner for denne bedriften.

Et sponsorsamarbeid skal være fordelaktig for begge parter. Den som blir sponset får finansiell støtte til å gjøre det vedkommende er best på, mens bedriften som sponser blir reklamert for.

Den mest effektive måten å få tak i sponsorer, er altså å spørre bedrifter som har noe til felles med deg og din merkevare. Selv om en bedrift sier nei, så finnes det nok en annen bedrift som sier ja!

Flere tekstdokumenter stablet på hverandre

Derfor er sponsorbrev så effektivt

Det å sende et sponsorbrev er den mest effektive måten å søke etter sponsor. Dette formatet er praktisk til slike forespørsler, for du kan introdusere og forespør samtidig.

Et sponsorbrev kan sendes både som et fysisk brev eller via e-post. For effektivitetens skyld er det naturligvis sistnevnte som er den mest brukte metoden, og det sikrer en rask og smidig kommunikasjonsprosess.

Det er ikke bare introduksjon og forespørsel brevet inneholder. Et slikt brev gir deg også muligheten til å forklare hvorfor et samarbeid mellom dere kan være fordelaktig for begge parter.

Forstørrelsesglass

Hvordan skrive sponsorsøknad?

Søknader utgjør en egen sjanger, og det er denne sjangeren sponsorsøknaden faller under. Det betyr at det stilles regler for hvordan en sponsorsøknad skal utformes og formateres.

I en sponsorsøknad vil mottakeren forvente å se følgende:

  • Avsenders adresse (men dette avhenger av hvilken type sponsorsøknad det er)
  • Dato
  • Mottakers adresse
  • Hilsen (av den samme karakteren som er vanlig i formelle brev)
  • Introduksjon (innholdet må fange mottakerens oppmerksomhet)
  • Hoveddel (hvilke fordeler samarbeidet vil ha for begge parter)
  • Avslutning (fortell om hvordan du kommer til å følge opp brevet)
  • Slutthilsen (av den samme karakteren som er vanlig i formelle brev)
  • Ditt fulle navn og signatur

Dersom du passer på å inkludere alle disse punktene i sponsorbrevet, så har du et veldig godt utgangspunkt. Forutsatt at du sender forespørselen til en sponsor som befinner seg i samme bransje som deg og din merkevare!

Din Text logo

Motta hjelp til å skrive sponsorbrev

Skal du skrive et sponsorbrev, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Da har du kommet til riktig sted, for det er noe Din Text kan hjelpe deg med!

Hos Din Text finner du et tekstforfatterteam med mange års erfaring fra innholdsproduksjon. Vi har skrevet flere sponsorbrev for våre kunder, så det er noe vi kan. Vi kan derfor forsikre deg om at du ikke kommer til å angre hvis du lar oss hjelpe deg med å skrive sponsorbrevet ditt.

Ønsker du at vi i Din Text skal hjelpe deg med å skrive et sponsorbrev? Da er det bare å ta kontakt med oss så fort som mulig. Send oss en mail nå med en gang – det er ikke vanskeligere enn det!