Kampanjeplan

Mens en markedsføringsplan handler om bedriftens generelle mål for en bestemt tidsramme, så er en kampanjeplan en detaljert plan over en bestemt kampanje. Du kan utforme en slik plan for hvert enkelt mål i bedriftens markedsføringsplan.

En kampanjeplan kan være et nyttig verktøy, hvis denne planen blir utarbeidet på en ordentlig måte. I likhet med markedsføringsplanen, så ligger det mye arbeid bak en kampanjeplan.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på begrepet kampanjeplan, og vi skal forsøke å definere dette begrepet. Vi skal også se på hvordan du kan skrive en kampanjeplan, og hvordan du kan bruke planen i markedsføringen etter at du har skrevet den. Synes du det hørtes interessant ut? Les videre da vel!

Personer som samarbeider

Kampanjeplan definisjon

Kampanjeplan er et sammensatt ord. Det betyr at ordet består av to ord som også er meningsbærende når de står alene. Det er ikke vanskelig å definere dette ordet dersom du vet betydningen av de to ordene som ordet kampanjeplan er satt sammen av.

Ordet kampanje brukes om et tilbud som gjelder i et bestemt tidsrom. Kampanje er et ord som ofte brukes i forbindelse med det å kjøpe noe i butikken. Det kan være matvarer eller andre ting som klesplagg. I denne perioden selges produktet ofte til en rabattert pris.

Den siste delen av ordet kampanjeplan er ordet -plan. Det er et ord som brukes om en planlagt hendelse eller lignende. I motsetning til det første ordet av kampanjeplan, så brukes ikke det andre ordet kun i en spesifikk sammenheng. Plan er et ord som kan brukes i de fleste sammenhenger.

En kampanjeplan er en detaljert plan over hvordan et spesifikt mål skal nås i forbindelse med markedsføringen av bedriften din.

Sjekkliste for kampanjeplan

Hvordan skrive kampanjeplan?

Hvis du har den nødvendige kunnskapen og de nødvendige ferdighetene som skal til for å skrive en kampanjeplan, så er dette sannsynligvis en veldig enkel skriveprosess. Å skrive er noe de fleste av oss kan, men det er ikke en selvfølge at alle har kunnskap om markedsføring.

En kampanjeplan er et dokument som alltid utformes på forskjellige måter. Grunnen til det er at alle kampanjeplaner tar utgangspunkt i forskjellige mål, og det er ikke sikkert at hvert eneste mål trenger en like omfattende kampanjeplan.

Det er imidlertid slik at det er noen punkter som går igjen i enhver kampanjeplan. Disse punktene er uavhengig av hvor stort eller lite målet med den spesifikke kampanjen er.

Enhver kampanjeplan bør inneholder informasjon om:

 

  • Navn på kampanjen
  • Kampanjens start- og sluttdato
  • Kampanjens budsjett
  • Kampanjens mål
  • Kampanjens målgruppe og budskap
  • Hvilke plattformer skal brukes for å spre informasjon
  • Annen relevant informasjon
Forstørrelsesglass

Slik bruker du planen i markedsføringen

Når du har utarbeidet kampanjeplanen, så har du gjort mye av arbeidet. På dette punktet i prosessen er det bare selve utformingen av kampanjen som gjenstår. Jo grundigere arbeidet med kampanjeplanen er, jo enklere blir det å sette i gang med utformingen av selve kampanjen.

En kampanjeplan kan altså brukes som en slags rettesnor i markedsføringsprosessen.

Grunnen til at en slik rettesnor er viktig er for at prosessen skal kunne gå raskt fremover. En detaljert kampanjeplan vil gjøre det mulig for enhver arbeidstaker å steppe inn på ganske kort varsel, siden de raskt kan lese i kampanjeplanen for å finne ut hvor langt kollegaen deres hadde kommet i prosessen.

Tekstforfatter som er klar til å skrive en kampanjeplan

Motta hjelp til å skrive kampanjeplan

Holder du på å skrive en kampanjeplan, samtidig som du føler at du sitter litt fast? Nå som du har funnet veien inn på denne bloggen, trenger du ikke å fortvile lenger!

Din Gruppen består nemlig av et profesjonelt tekstforfatterteam som har mange år med studier og erfaringer bak seg. Studier innen media og erfaring med innholdsproduksjon, og dette er en kombinasjon som gjør oss til et godt valg når du er på utkikk etter et tekstbyrå som kan hjelpe deg.

Det vil bare ta et par minutter av tiden din for å spørre oss i Din Gruppen om hjelp. Det eneste du trenger å gjøre er nemlig å sende oss en mail, og så kan vi finne ut av resten sammen derfra.

Ta kontakt med oss i dag!