Kommunikasjonsteori

Kommunikasjon har alltid en intensjon og hensikt. Den involverer en sender, en mottaker og et budskap. Med effektiv kommunikasjon gjennom tekst, legger du til rette for markedsføring som faktisk gir resultater. 

Målet med kommunikasjon er alltid det samme – å få mottakeren til å reagere på ønsket måte. Med god kommunikasjon kan du øke salg, trafikk, henvendelser og konverteringsrate. 

Det utvikles stadig vekk nye kommunikasjonsteorier, tilnærmingsmåter og metoder. Men ett element som går igjen, er å skreddersy budskapet til målgruppen. 

Når du kommuniserer med kunder, handler det ikke bare om hva du sier, men hvordan du sier det. Kunsten å kommunisere kan diskuteres, men målrettet innhold vil alltid være en nøkkelen til suksess.

Forstørrelsesglass

Grunnleggende kommunikasjonsteori for markedsføring

Nye kommunikasjonsteorier blir lansert hver eneste måned. Samtaler, artikler, debatter og diskusjoner prøver å avdekke metoder for effektivt kommunisering. Det er ikke så rart, da kommunikasjon er en vesentlig del av suksessoppskrifter på tvers av bransjer og stillinger. 

Kommunikasjon må alltid ha en hensikt og i en forenklet kommunikasjonsmodellen kan vi si at det handler om budskap, avsender og mottaker. Dette er tross alt de viktigste leddene når et budskap skal formidles.

Avsender er informasjonskilden med et budskap som skal formidles. I markedsføring er det viktig at avsender gjør seg til kjenne gjennom logo og navn. Ellers vet ikke mottakeren hvem de skal henvende seg til.

Budskapet er det avsender ønsker å formidle. Her må det legges vekt på tekst og virkemidler som fremmer informasjonen og treffer målgruppen, det er dette som er mottaker. Målet er at mottaker skal handle eller reagere på budskapet på ønsket måte.

Sjekkliste

Slik kommuniserer du effektivt med tekst

Tekst er en av de mest effektive formene for kommunikasjon. For at budskapet skal nå frem til mottakeren og ha effekt, må bedriften vite hvem målgruppen er og hvordan de tenker. Sender må vite så mye som mulig om mottaker. 

Alder, utdannelse, kjønn, bosted, livsstil, interesser og andre elementer i målgruppens psykografiske og demografiske profil er viktig. Med dette i boks kan du skape effektiv kommunikasjon, og uten dette er markedsføringen bortkastet. 

Når du kjenner mottakeren, kan du skape tekst og markedsføring som treffer mottakeren og som får dem til å reagere på ønsket måte. Teksten skal vekke interesse, fenge, engasjere og selge – alt ettersom hva målet med budskapet er. 

For å oppnå dette, må teksten være skreddersydd til den unike målgruppe. Budskapet må formidles på en måte målgruppen forstår og relaterer til. De rette ordene, de rette teknikkene og en treffsikker utforming er viktig her.

Din Text logo

Motta 500 ord gratis

Med god tekst kan du sørge for at kunden konverterer. Enten du vil øke salget, få flere henvendelser eller følgere på sosiale medier – skreddersydd tekst og innhold er nøkkelen.

Det er en kunst å skrive til målgruppen, og denne kunsten har vi i Din Text perfeksjonert. Vi vet hvordan vi former en tekst etter budskap, formål og målgruppe, og vi står klar til å hjelpe deg.

Uten den rette kompetansen og ressursene, tar det tid å skrive treffsikre tekster. Derfor er vi her for å hjelpe deg. Kontakt oss i dag, nå får du de første 500 ordene helt gratis!