Lær deg å skrive

Å lære seg å skrive er noe vi alle gjør i løpet av de første årene på skolen. Det er imidlertid ikke slik at alle får et godt forhold til det, og det er helt normalt. Mens noen er i sitt ess hver eneste gang en skoleoppgave innebærer tekstskriving, så finnes det også noen som misliker det intenst.

På skolen er det en selvfølge at alle skal lære seg å skrive, men likevel så er det noen som aldri føler at de mestrer det helt.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva som skal til for at du kan lære deg å skrive. I tillegg til det skal vi gi deg 5 raske skrivetips som du kan bruke som rettesnor hver eneste gang du trenger det.

Forstørrelsesglass

Hvordan skrive bedre?

Det å skrive krever teknikk, og du er nødt til å gjøre mye av det for å bli skikkelig god. Det fungerer på samme måte som med fotball eller en annen sportsgren. Øvelse gjør mester, med andre ord!

Det å ha fotball som hobby vil nok ikke hjelpe deg til å bli en bedre skribent, men det er noe annet som faktisk kommer til å gjøre det. Det er lesing! Ved å lese bøker utvider du ordforrådet ditt gradvis, og du er avhengig av et godt ordforråd for å skrive en god tekst.

Når du så begynner å skrive en tekst, kan det være lurt å ha en klar idé om hva du ønsker å skrive om i hodet ditt. I tillegg bør du finne ut hvem du ønsker å nå frem til med teksten din. Det vil gjøre selve skriveprosessen mye enklere.

Når noen skriver en tekst, så er det mye som skjer i hodet til vedkommende på samme tid. Det kan imidlertid være lurt å fokusere på kun én ting om gangen. Det gjør ingenting hvis du ikke kommer på det perfekte ordet og den beste setningsoppbygningen umiddelbart, for det kan du endre på senere.

Skrivetips

5 raske skrivetips

  1. Finn ut hvilket tema du ønsker å skrive om.
  2. Finn ut hvem du ønsker å skrive for, altså målgruppen.
  3. Bare skriv! Fokuser på én ting om gangen, og få så mange ord som mulig ned på papiret og ikke bry deg om du skriver feil. Det har du nok av tid til å redigere etterpå!
  4. Når teksten er ferdig redigert, så kan du lese teksten høyt for deg selv. Det kan hjelpe deg å finne ut om alt høres ut slik som du ønsker, eller om det er noe du bør endre på.
  5. Få noen til å lese korrektur av teksten din.
Tekstforfattere

Meld deg på skrivekurs

Vil du lære deg å skrive? Da bør du vurdere å melde deg på et skrivekurs hos Din Gruppen. Innholdsproduksjon er nemlig ikke det eneste vi driver med. Vårt skrivekurs er faktisk et av Norges mest anbefalte skrivekurs, så du kommer uten tvil til å kunne skrive som en proff etter dette kurset.

Vi har opparbeidet oss mange års erfaring etter å ha jobbet med mange store aktører i norsk næringsliv. Det er denne erfaringen vårt skrivekurs er basert på.

Hos Din Gruppen finner du skrivekurs for alle aldersgrupper, så aldersgrense er altså ikke en problemstilling her hos oss. Vi tilpasser våre skrivekurs spesielt for deg, så det spiller ingen rolle om du er på jakt etter et skrivekurs for deg selv, barnet ditt eller moren din.

Meld deg på skrivekurs hos Din Gruppen i dag!