Ledige skrivejobber

Leter du etter ledige skrivejobber? Da finnes det mange muligheter. Du kan for eksempel jobbe som skribent på freelancer-basis, eller søke om fast ansettelse hos en bedrift. Det finnes også mange ulike typer skrivejobber, som copywritere og tekniske forfattere. 

Det kan likevel være utfordrende å finne ledige skrivejobber innen akkurat den bransjen du ønsker å jobbe i.

Forstørrelsesglass

Hvor finner jeg ledige skrivejobber?

Det finnes mange nettsider du kan sjekke ut hvis du leter etter ledige skrivejobber. Både Finn.no, NAV og Indeed og Jobbsafari er verdt å sjekke ut dersom du leter etter en ny jobb. Husk likevel på at ikke alle ledige skrivejobber utlyses på de typiske jobbportalene.

Det kan være minst like effektivt å bygge et nettverk. Kjenner du noen andre som jobber med skriving? Hør gjerne med dem om de vet om noen ledige skrivejobber. Kanskje de kan legge inn en anbefaling for deg til arbeidsgiver? 

Det kan også være nyttig å utforske LinkedIn. Her vil mange stillinger utlyses, og du kan registrere deg som arbeidssøkende i profilen din. Da kan potensielle arbeidsgivere se at du er på jakt etter ledige skrivejobber. 

Ellers kan vi også anbefale deg å besøke nettsiden til tekstbyråer, publikasjonsmedier og andre firmaer som jobber med tekstproduksjon. Sjekk om de har utlyst noen ledige stillinger du kan søke på.

Avtale mellom to parter

Finnes det skrivejobber online?

Ja, det finnes skrivejobber for enhver smak. Noen foretrekker å jobbe på et kontor sammen med kollegaer, mens andre synes det er best å jobbe i fred og ro fra hjemmekontor. Ønsker du å jobbe fra hjemmekontor, kan skrivejobber online være aktuelt.

Skrivejobber på nett vokser imidlertid ikke på trær, så det kan hende du må ha litt is i magen før drømmejobben dukker opp. Husk også på at det finnes skrivejobber der du kan velge selv om du vil jobbe hjemmefra eller fra et fysisk kontorlokale. 

Uansett hvor du planlegger å søke jobb, kan det være lurt å styrke kvalifikasjonene sine med utdanning eller et skrivekurs.

Tekstdokument som ligger på en PC med forstørrelsesglass ved siden av

Er det best å jobbe som freelancer eller fast ansatt?

Mange ledige skrivejobber vil være som freelancer, der du fakturerer oppdragsgiver etter hvert som du skriver. Men du kan også finne fast jobb med forutsigbar lønn, dersom du foretrekker det. 

Hvis du ønsker stor grad av frihet og få forpliktelser, kan det å være freelancer være noe for deg. Samtidig vil freelancer-tilværelsen ofte by på usikkerhet rundt inntekt, og du vil ikke ha de samme trygderettighetene som de med fast ansettelse. 

Ønsker du stabilitet og fast lønn med gode trygderettigheter, er kanskje fast ansettelse best. Er du heldig kan du få en fast skrivejobb med fleksibel arbeidstid, noe som betyr at du fortsatt får en god dose frihet. 

Din Text logo

Søk på ledige skrivejobber hos Din Text

Ledige skrivejobber vokser ikke på trær, men med litt leting kan drømmejobben plutselig dukke opp. Enten du ønsker å jobbe med oversettelser, copywriting, journalistikk eller bøker, finnes det alternativer for deg.

Send gjerne inn en søknad på ledige skrivejobber hos Din Text. Vi ser gjerne nærmere på søknaden din, og kan tilby en variert og spennende arbeidshverdag. Vi skriver blant annet SEO-tekster, taler, jobbsøknader, undertekster og mye mer!

Kontakt oss i dag og finn ut om vi har ledige skrivejobber som passer deg og dine kvalifikasjoner.