Norsk skrivekurs

På et norsk skrivekurs kan du lære mye om hvordan du kan skrive gode tekster på norsk. Det å forbedre egne skriveferdigheter kan være nyttig enten du ønsker å jobbe med tekst eller ikke. Tekst er noe vi omgir oss med hver dag, og derfor nyttig for alle. 

Er du usikker på om et norsk skrivekurs er noe for deg? Hva kan man lære på et kurs som dette, og hva kan kunnskapen brukes til? Vi skal her gi deg svar på alt du lurer på!

Person som står og leser en bok

Hvem passer et norsk skrivekurs for?

Et norsk skrivekurs kan passe for de fleste. Mange kan norsk godt, men er usikre på hvordan man kan formulere seg på en god måte. Ønsker du for eksempel å lære mer om hvordan man bygger opp en god setning, kan et skrivekurs være midt i blinken. 

Et norsk skrivekurs kan også passe bra for deg som ønsker å jobbe innen tekst, men som er usikker på egne ferdigheter. Under kursdeltakelsen kan du få tilbakemeldinger på tekstene dine, og tips til hva som eventuelt kan forbedres. 

Dersom du ikke har norsk som morsmål eller kun har bodd i Norge en begrenset periode, kan et norsk skrivekurs også være nyttig. Da kan du nemlig lære mer om norsk grammatikk og skrivemåte, og bli kjent med vanlige skrivefeil.

 

  • Deg som vil lære mer om hvordan man skriver gode tekster på norsk
  • Deg som ønsker tilbakemeldinger på tekstene dine
  • Deg som ønsker å forbedre norsken din
En mann som er på norsk skrivekurs

Hva kan man lære på et norsk skrivekurs?

Når du deltar på et norsk skrivekurs kan du lære mye nyttig informasjon. Nøyaktig hva du lærer, vil være litt avhengig av typen skrivekurs du deltar på. Tar du et norskkurs er det gjerne for å lære språket bedre, og da ligger fokuset gjerne på grammatikk og skrivemåte.

Tar du derimot et norsk skrivekurs for dem som allerede har gode norskkunnskaper, vil som regel fokuset flyttes mer over på skrivetips og oppbygning av gode tekster. Dette er veldig aktuelt for deg som ønsker å jobbe med tekst, enten det er som forfatter eller journalist.

Du kan også få opplæring i hvordan du skriver fort på tastatur på et skrivekurs. Også dette er relevant å kunne enten man er student eller jobber med tekst til daglig. Du kan også lære mer om ulike skrivestiler og -sjangre.

Her er en oppsummering av noe av det du kan lære mens du deltar å et norsk skrivekurs:

 

  • Norsk grammatikk
  • Vanlige skrivefeil
  • Oppbygning av setninger og tekst
  • Skrivetips
  • Lær å skrive fort på tastatur
  • Ulike skrivestiler og tekstsjangre
Din Text logo

Meld deg på et kurs i skriving

Ønsker du å lære deg hvordan du kan skrive en god tekst? Dette kan komme godt med enten du drømmer om å bli forfatter eller vil jobbe innen copywriting. Når du jobber med tekst kan du dra nytte av både skrivetips og kunnskap om hvordan du skriver raskt på tastatur.

Din Text lærer deg gjerne mer om hvordan du lager en god tekst. Ta kontakt med oss dersom du vil vite mer!