Norske skrivejobber

Norske skrivejobber vokser ikke på trær, men du vil likevel finne mange yrker der skriving er en sentral del av arbeidshverdagen. Drømmer du om å kunne tjene penger på å skrive? Da gjelder det å vite hva slags yrker som kan være aktuelle.

Vi skal her se nærmere på en rekke norske skrivejobber. Arbeidsoppgavene kan variere mye fra yrke til yrke, men de har én ting til felles – nemlig tekst.

Tekstdokument som ligger på en PC: Her er norske skrivejobber du kan søke på

Ulike skrivejobber

Det finnes et bredt spekter av yrker der skriving er en del av arbeidshverdagen. I noen tilfeller kan du skrive kreativt, mens i andre tilfeller er det snakk om spesifikke instruksjoner som må overholdes.

Det finnes derfor en skrivejobb for enhver smak. Noen trives best med å skrive reklametekster, mens andre vil skrive tekster leseren kan drømme deg bort i.

Person som arbeider med norske skrivejobber

Journalist eller redaktør

Som journalist vil arbeidshverdagen din i stor grad handle om å skrive. Du vil for eksempel kunne skrive nyhetssaker eller reportasjer, eller til og med ha din egen spalte.

Journalister kan også ha en arbeidshverdag som preges av andre ting enn kun tekst. Du kan for eksempel utføre intervjuer, noe som vanligvis gjøres med lydopptaker. Det kan imidlertid være aktuelt å få innholdet over i tekstformat før publisering.

Tekstdokumenter: Finn norske skrivejobber som passer for deg

Tekstforfatter med fokus på copywriting

En copywriter er en tekstforfatter som først og fremst utarbeider tekster innen markedsføring. Dette kan for eksempel være reklametekster for bedrifter som bestiller tekst til nyhetsbrev, annonser eller lignende.

Copywriting kan være et spennende og variert yrke, der du kan skrive om mange spennende ting. Når du jobber med copywriting kan du skrive tekster som er kreative, eller du kan oppleve å få spesifikke instruksjoner som skal følges.

Din Text logo: Norske skrivejobber som passer deg

Forfatter

Av alle norske skrivejobber, er kanskje forfatter det yrket som gir deg mest kunstnerisk frihet. Som forfatter kan du jobbe for et forlag, eller være din egen sjef og drive med selvpublisering.

Det å være forfatter som gir ut bøker på et forlag er nok en stor drøm for mange, og du kan potensielt tjene gode penger. Her kan du lese mer om hvor mye forfattere tjener. Det er ikke nødvendigvis så enkelt å lykkes, men det vet du ikke før du har prøvd!

Person som skriver tekst: Finn norske skrivejobber som passer deg

Blogger

Norske skrivejobber kan være så mangt. Jobber du som blogger, har du på mange måter en skrivejobb – siden de fleste bloggere deler tekst sammen med bildene sine. Når du er blogger vil du gjerne skrive om egne erfaringer eller tanker.

Den gode nyheten er at hvem som helst kan prøve seg på blogging. Du kan enkelt skaffe deg en gratis nettside, for eksempel i WordPress, og deretter publisere innhold etter eget ønske.

Kanskje du brenner for sminke eller dyr? Man kan blogge om nær sagt alt mellom himmel og jord. I Norge har vi flere kjente bloggere, og disse blogger om alt fra klær og trening, til jakt, fiske og teknologi.

Avtale mellom to parter: Søker du etter norske skrivejobber?

Hvor finner jeg norske skrivejobber?

Norske skrivejobber kan enten utføres som frilanser der du er din egen sjef, eller gjennom fast ansettelse i et selskap. Dersom du ønsker å søke på norske skrivejobber, finnes det mange spennende stillinger på nettsider som Finn.no.

Du kan også kontakte oss dersom du ønsker å finne ut om vi har noen ledige skrivejobber. Vi hører fra deg!