Skribent søkes

Brenner du for å skrive, og ønsker å jobbe som en skribent? Skribent søkes til Din Gruppen, hvor du får bryne deg på spennende og varierte tekstoppdrag.

En skribent jobber med å skrive forskjellige typer tekster. Det er imidlertid ikke noe som passer for alle, så i dagens samfunn blir dette sett på som verdifull kompetanse. Det er mange bedrifter som ønsker seg profesjonelle skribenter i teamet sitt.

Denne artikkelen vil være midt i blinken for deg som ønsker seg en slik jobb. Her skal vi se nærmere på hvilke egenskaper du trenger som skribent og hvilke arbeidsoppgaver du vil få som skribent.

Det er også slik at vi i Din Gruppen søker kontinuerlig etter nye skribenter til vårt faste team, samt at vi gjerne jobber med frilansskribenter. Denne artikkelen inneholder altså mye spennende!

Tekstdokumenter stablet på hverandre

Ønsker du å jobbe som skribent?

Det er mange veier til målet om du ønsker å jobbe som skribent. Skribent er en ubeskyttet yrkestittel, så du trenger ikke å gå mange år på skolen for å ta utdanning, hvis du ikke har lyst til det.

Du kan ta en bachelorgrad i tekst og skribent, for eksempel. Men ettersom yrkestittelen er ubeskyttet, så kan du også kalle deg skribent etter å ha skrevet artikler i 10 år på fritiden.

Når du jobber som skribent, så finnes det ikke noen fasit på hvordan du bør være som person. Dette er en jobb du kan kombinere med hva som helst – motorcross eller matlaging. Det viktigste er at du har en god språklig evne og at du er flink til å skrive.

Lurer du på hva som er hemmeligheten til alle skribenter? Det er egentlig ingen hemmelighet, for dette er noe alle vet om. For å bli god til å skrive er det kun en ting som hjelper, og det er å øve. Øvelse gjør faktisk mester!

Mann som hopper over en hekk

Ledig stilling som skribent hos Din Gruppen

Din Gruppen er på kontinuerlig jakt etter nye skribenter til teamet vårt. Du trenger ikke å ha årevis med erfaring for å passe inn i teamet vårt. Det viktigste er at du liker å skrive og er god på det.

Vi jobber alle sammen hjemmefra, så det er viktig at dette er noe du kan trives med. Når det er sagt så er det selvsagt helt opp til deg hvor du velger å jobbe, så lenge du klarer å få jobben gjort.

En stilling som skribent hos oss vil innebære skriving av blant annet anmeldelser, beskrivelser, bloggartikler, reklametekster og andre tekster som er ment for forskjellige plattformer.

Dokument og PC med forstørrelsesglass

Dette gjør du i en skribentjobb

Det er imidlertid ikke sikkert at du kaller det skribent. Men du har kanskje hørt som både tekstforfatter og forfatter mer kjent ut? Grunnen til det er at disse tre begrepene er like vanlige.

For noen kan det være vanskelig å skille disse yrkestitlene fra hverandre. Alle jobber jo med å skrive, så disse yrkestitlene har en tendens til å gli litt inn i hverandre. Men ved å se nærmere på det, så er det tydelig at en tekstforfatter ikke driver med nøyaktig det samme som en skribent.

Både tekstforfattere og skribenter skriver tekster, men det er innholdet i de forskjellige tekstene som varierer. Mens en tekstforfatter skriver tekster rettet mot det kommersielle (reklame), så skriver en skribent tekster i forskjellige sjangre. En skribent kan skrive både sakprosaartikler og fiksjonstekster.

Tekstforfatter som viser frem et tekstdokument

Jobb som frilansskribent hos oss

Men det er ikke sikkert at en fulltidsjobb er noe du trenger på nåværende tidspunkt. Kanskje du studerer til høyere utdanning og er på jakt etter noe å gjøre utenom skoletiden som kan gi deg verdifull erfaring til senere. Da kan du kanskje prøve deg som frilansskribent hos oss!

Send oss en mail i dag, og så klarer vi kanskje å komme frem til noe som kan fungere for begge parter sammen. Vi ser frem til å høre fra deg!