Skrive produktomtale? 

Mange leverandører og butikker lar kundene sine skrive produktomtaler – altså anmeldelser om produktene sine på egen hjemmeside. Bloggere og influensere får også i oppdrag å skrive omtaler av produkter i mange tilfeller, og da gjerne mot betaling. 

Omtaler kan være nyttige, siden nye potensielle kunder kan få et innblikk i hva andre mener om et produkt eller en tjeneste. Samtidig finnes det enkelte fallgruver. 

Her er våre beste tips til deg som skal skrive en omtale! 

Tekstforfatter som jobber med å skrive produktomtale på PC

Hvordan skrive en produktomtale?

Hvis du skal skrive en produktomtale, er det som regel ingen føringer for hva eller hvordan du skal skrive – så lenge omtalen er relevant og respektfull.

Om du skal skrive en produktomtale som skal deles på bloggen eller i sosiale medier, kan den gjerne være litt personlig. Snakk til følgerne dine, og gi dem et best mulig innblikk i produktet.

Sjekkliste for deg som skal skrive produktomtale

Hva bør omtalen inneholde?

Før du setter i gang med å skrive en produktomtale, bør du sette deg inn i hva en omtale bør inneholde. Først og fremst skal den gi informasjon om følgende:

  • Hva synes du var bra / mindre bra ved produktet?
  • Hvorfor synes du det?
  • Er kvaliteten som forventet sett opp mot prisen?
  • Har du noen forslag til forbedringer?
  • Vil du anbefale andre å kjøpe produktet?
  • Karakter / rating

Husk at dette bare er tips til hva du kan skrive om. Du står selvsagt fritt til å skrive omtalen din akkurat slik du selv ønsker.

Hvordan skrive produktomtale?

Vær oppriktig

Dersom du vurderer å skrive en produktomtale, gjelder det å være mest mulig oppriktig og ærlig. Dette er kanskje spesielt viktig å tenke på dersom du er influenser og får betalt for å skrive om et produkt.

Følgerne dine vil raskt gjennomskue det dersom omtalen bærer preg av å være ren reklame. Pass på at du får dratt inn mest mulig av egne erfaringer og tanker. En omtale som drøfter fordeler og ulemper vil ofte virke mer troverdig enn en omtale som kun er positiv.

Person sitter på bøker: Hvordan skrive produktomtale?

Rettskriving og grammatikk

Et annet tips er å lage en produktomtale som er fri for skrivefeil og grammatiske feil. Dette vil også gjøre omtalen mer lettlest, og kanskje mer profesjonell. Skriv gjerne i et skriveprogram som gjør det enkelt å oppdage skrivefeil underveis.

Eventuelt kan du la noen se over teksten din når du er ferdig å skrive. Det er selvfølgelig også mulig å få hjelp med selve skriveprosessen, dersom du er usikker på fremgangsmåte og formulering.

Om du virkelig ønsker å gå inn for å bedre egne skrive- og kommunikasjonsevner, kan du alltids ta et skrivekurs!

Person som holder på å skrive produktomtale

Motta hjelp til å skrive din produktomtale

Skal du lage en produktomtale som skal deles på egen hjemmeside, sosiale medier eller YouTube? Da er det kanskje vanskelig å vite nøyaktig hvordan du skal formulere deg eller organisere teksten.

Din Text har lang erfaring med både produkttekster og anmeldelser. Vi hjelper deg gjerne med å skrive en produktomtale som gir et reelt innblikk i et produkts fordeler og ulemper. Samtidig tilpasser vi teksten til målgruppen din.

Vi er opptatt av at anmeldelsen din skal bli både lettlest, relevant, oppriktig og engasjerende. På den måten blir den også mest mulig nyttig for mottakerne.

Kontakt oss i dag for skrivehjelp!