Skrivekurs på nett

Det finnes mange gode skrivekurs, også på nett. Her får man oppgaver og forskjellige former for presentasjoner og verktøy som man kan bruke for å bli bedre på å skrive. Skrivekurs på nett har også som regel en veileder som man har direkte kontakt med om man lurer på noe.

Skrivekurs på nett er ofte veldig spesifikke, slik at man ikke betaler for noe man ikke er interesserte i, i det hele tatt. Det finnes også generelle kurs, og kurs for alle ferdighetsnivåer. Kurs på nett kan også komme med lister over litteratur som man blir anbefalt å bruke som en del av kurset.

Når det kommer til skriving er alt veldig individuelt, og det er veldig fint å kunne ta ting i sitt tempo og tilpasset sin situasjon. Denne friheten får du ved å delta på kurs eller studere på nett. Du kan også få en-til-en kontakt med noen som hjelper deg med ting du sliter med.

Person som skriver på et dokument

Ønsker du å lære å skrive bedre?

Hvis du ønsker å lære å skrive bedre er et skrivekurs midt i blinken. Man trenger ikke å ha noen ytterligere grunn, men det finnes mange. Skal man skrive en bok, kan man for eksempel ville lære hvordan man strukturerer en fagtekst, eller formulerer følelser hos karakterer.

Skriver man formelle brev, er det viktig å presentere seg selv riktig og å formulere setninger i henhold til seriøsiteten og med en viss profesjonalitet. Dette er ikke like lett for alle, og en av grunnene til at folk deltar på skrivekurs. Det handler altså om å lære seg å skrive bedre.

I alle sammenhenger hvor man skal formulere en tekst, er det noe man kan bli bedre på, som man kan lære på et skrivekurs. Skoleoppgaver, søknader og fagtekster. Alt må struktureres og alt har formelle krav, som man skulle ønske man hadde litt bedre kontroll på.

Bøker og sjekkliste

Vi lærer deg alle triksene i boka

Det er mange triks å lære, som hvilke språklige virkemidler som passer i hvilke situasjoner og hva som fører til best trafikk på nett for eksempel. Mye av det som utgjør en god skribent er hvordan man klarer å bruke disse hjelpemidlene og triksene til å skape noe personlig, og fange leseren.

Alle aspekter av skriving kan forbedres, og det finnes gode kurs for alle mulige formål. Alt fra sideoppsett til innhold går det an å bli bedre på, og er ting som gir tekstene dine et løft. Det kan også være gode tips til hvordan man utformer offisielle dokumenter, eller ting som søknader.

I disse tilfellene er det viktig å være kjent med oppsettet, og å være sikker på at all informasjonen som trengs, er med. For eksempel navn og kontaktinfo, eller hvilken rekkefølge man lister ting eller rett og slett hvordan man kan skrive skrytende om seg selv uten å virke hoven.

Personer som legger ned fem stjerner

Mer enn bare grammatikk og rettskrivning

Forsterkende ord og uttrykk i en tekst er et eksempel på et godt verktøy, som ikke involverer rettskrivning eller grammatikk. Forsterkende ord gir leseren et godt inntrykk av det som blir lest, og kan være med på å bygge opp under det du prøver å skrive.

Ved å putte ord foran beskrivende ord, som for eksempel «kjempe» foran «stort» kan man gi bedre inntrykk for opplevelse av det man skriver, utover bare faktaene. Disse ordene er med på å gi leseren bedre forståelse og i mange tilfeller mer engasjement og interesse.

Disse ordene er også gode i tekster hvor man skal skrive selgende, som for eksempel jobbsøknader eller hvis man faktisk skal selge noe. Ved å gi leseren inntrykk av at noe er større, bedre eller raskere ved å bare bruke enkle forsterkende ord, løfter man tekstene sine til et nytt nivå.

Person som går ut av en PC med et dokument i hånda

Meld deg på vårt nettbaserte skrivekurs!

Din gruppen tilbyr nettbaserte skrivekurs. Du kan melde deg på og utvikle dine skriveferdigheter på din måte. Nettkurs gir deg friheten til å tilpasse tidsbruken til ditt tidsskjema og gir større muligheter for å kunne lære på sin egen måte. Dette er viktig i og med at skriftkunsten er veldig personlig.

Å kunne skrive godt er viktig når man skriver fiksjon eller romaner generelt, men også i faglige tekster, søknader og andre mer formelle sammenhenger. Her er det viktig å ha god grammatikk for å bli tatt seriøst, og mange slike dokumenter har visse krav for oppsett.

Det å kunne skrive bra er en god egenskap å ha, uansett hvilken situasjon man er i. Et nettkurs er perfekt for alle, og du kan lære noe spesifikt for ditt eget formål, eller du kan bare utvikle ferdighetene dine, for å få bredere kunnskap og bli bedre til å skrive. 

Ta kontakt med oss for å melde deg på vårt nettbaserte skrivekurs!