Storytelling eksempel

Leter du etter et storytelling eksempel? Ved å se på hvordan andre mestrer storytelling kan du potensielt finpusse egne egenskaper innen historiefortelling. Få noen gode tips her! 

Historiefortelling eller storytelling handler om kunsten å formidle en historie. En historie kan være fiktiv, men den kan også være basert på hendelser fra virkeligheten. Dette vil du se i vårt storytelling eksempel.

Storytelling kan for eksempel brukes innen markedsføring, og dette kan være en super måte å formidle budskapet på. Når markedsføringsbudskap er pakket inn i en spennende historie, vil nemlig dette øke sjansen for at budskapet setter seg hos mottaker.

Forstørrelsesglass

Storytelling i film

Ønsker du et storytelling eksempel fra filmens verden? Vel, sannheten er at de fleste filmer er basert på en eller annen form for storytelling. De fleste filmer formidler en historie, enten den er fiktiv eller ekte.

Et storytelling eksempel er Ringenes Herre-filmene. I disse filmene forteller J.R.R. Tolkien historien om livet til hobbitene Bilbo Baggins, Frodo Baggins, Samwise Gamgee og andre. Underveis i historien møter vi på både alver, orker og trollmenn. 

Dette er et klassisk storytelling eksempel fra filmens verden, siden vi blir tatt med gjennom en dramatisk og spennende verden. Handlingen går ut på at hobbitene frakter en ring som tilhører trollmannen Sauron til Mount Doom. Underveis møter de på mange hindringer. 

Klassisk dramaturgi er noe vi ser hyppig innen storytelling, og dette kan vi også se i vårt storytelling eksempel fra Ringenes Herre. Her er det de gode mot de onde. Den såkalte Hollywood-modellen brukes hyppig innen storytelling, og er bygget opp på følgende måte:

 

  • Anslag og presentasjon av hovedkarakterer
  • Utdypning
  • Opptrapping
  • Klimaks
  • Konfliktløsning
  • Avrunding
Person som arbeider på PC

Strategisk storytelling

Storytelling brukes også mye innen markedsføring. Storytelling kan for eksempel brukes slik at produktet du selger blir presentert som løsningen på en konflikt eller utfordring hovedkarakteren har. 

Overnevnte storytelling eksempel kan brukes strategisk, siden du øker sjansen for at mottakerne husker markedsføringsbudskapet. Hjernen vår er laget slik at den blir engasjert av historier. 

Markedsføring med storytelling kan med andre ord være mer effektivt enn markedsføring uten. Skal du lykkes med strategisk storytelling, er du imidlertid avhengig av å ha en god og fengende historie. Det er også viktig at produktet eller tjenesten flettes godt inn i historien.

Din Text logo

Få hjelp med storytelling

Vi har her sett nærmere på ulike storytelling eksempel fra film og markedsføring. Historiefortelling handler om kunsten å formidle en historie, og dette er ofte gunstig å bruke innen markedsføring.

Ved å pakke merkevaren eller produktet ditt inn i en fengende historie, kan du appellere bedre til mottakerne. De fleste setter pris på en god historie! Er du usikker på hvordan du lykkes med storytelling? Din Text skriver gjerne historien for deg!

Kontakt oss i dag om du ønsker å motta 500 ord gratis!