Tekst til invitasjon

Det å lage tekst til en invitasjon kan være utfordrende. Hvordan skal du formulere deg, og hva skal inkluderes av informasjon? Invitasjonen skal ideelt sett gi gjesten opplysninger om både tid, sted og anledning, uten at den blir for anonym eller innviklet.

Her er våre beste tips til hva slags tekst du kan inkludere i din invitasjon – enten det er snakk om et bryllup, en bursdag eller andre anledninger!

Tilpass tekst til invitasjon etter anledning

Det aller viktigste å tenke på når du skal utarbeide tekst til en invitasjon, er at teksten tilpasses målgruppe og anledning. Du vil for eksempel formulere teksten annerledes dersom den er til barn eller ungdom, sammenlignet med en invitasjon til godt voksne.

Samtidig er det nødvendig å tenke over hva slags atmosfære arrangementet har. Dersom det er snakk om en morsom eller uhøytidelig fest, er det for eksempel aktuelt å bruke humor.

Få hjelp med tekst til din 3-stegs posisjoneringsstrategi

Eksempler på tekst til invitasjon

Er du usikker på hva slags tekst du skal lage til en invitasjon? Alle invitasjoner bør inkludere følgende informasjon:

  • Henvend deg til gjesten – gjerne med «Kjære NN»
  • Opplysninger om hva som skal markeres/feires
  • Klokkeslett
  • Dato
  • Sted
  • Informasjon om antrekk / kleskode
  • Kan gjesten ta med følge? I så fall, hvor mange?

I tillegg til dette, kan invitasjonen tilpasses den enkelte anledning. Da kan det være nyttig å se nærmere på noen forslag eller eksempler!

Megafon: 3-stegs posisjoneringsstrategi illustrert med ulike symboler

Bursdagsinvitasjon | Morsom eller nøytral tekst

Når man fyller år ønsker man kanskje å samle familie og venner til en stor eller liten feiring. Siden bursdager er noe de fleste forbinder med fest, moro og godt humør, skader det ikke å bruke litt humor i invitasjonsteksten.

Spøk for eksempel med alderen eller lignende, og lag en invitasjon som er litt uformell. Ønsker du å gjøre litt ekstra ut av invitasjonen, kan du legge litt konfetti eller lignende i konvolutten. 

Du kan også velge en mer nøytral fremtoning, der du enkelt og greit informerer om anledningen, tid og sted. Men vær gjerne personlig, slik at invitasjonen ikke blir for kjedelig.

Innbydelse til bryllup

Når du skal invitere gjester til den store dagen, er det ofte ønskelig å gjøre litt ekstra ut av invitasjonen. Her trenger du ikke å være redd for å bruke litt store ord!

En bryllupsinvitasjon kan ha tekst som er litt formell om du ønsker det. Samtidig bør den vise at du håper den som mottar invitasjonen vil feire den store dagen med deg.

Lag gjerne håndskrevne invitasjoner. Her er noen tips for hvordan du skriver pent!

Bilde av nettside på enheter

Invitasjoner til store arrangementer

Skal du arrangere et større event? Mange bedrifter ønsker å lage arrangementer for samarbeidspartnere, kunder eller ansatte. Det kan for eksempel være snakk om en konferanse, et foredrag eller en lansering/feiring av et nytt produkt. 

Når du skal sende ut invitasjoner til et stort arrangement, er det viktig at teksten gir tydelig informasjon om hva som skal feires/markeres/fokuseres på, og ikke minst – hvorfor.

Husk også på at selv om du skulle sende ut invitasjonen til svært mange mottakere, kan hver enkelt invitasjon gjøres personlig. Innled gjerne invitasjonen med å henvende deg til mottakerens navn.

Personer som jobber med digital markedsføring i Oslo

Motta hjelp med tekst til invitasjoner

Det å lage god tekst til invitasjoner kan være vanskelig. Du vil gjerne at invitasjonen skal vekke mottakerens nysgjerrighet, og at vedkommende skal ønske å møte opp på arrangementet ditt. Da er teksten ditt viktigste virkemiddel.

Vi i Din Text hjelper deg gjerne med å lage tekst til invitasjon, og sørger for at formuleringsmåte og ordbruk tilpasses både målgruppe og arrangement.

Kontakt oss nå for skrivehjelp!