Timepris tekstforfatter

Hva koster en tekstforfatter? Det er et spørsmål som mange i denne bransjen stiller seg med jevne mellomrom. Her er svaret at prisen vil variere med utgangspunkt i hvilken betalingsmodell som benyttes av aktøren du benytter deg av.

Noen synes kanskje det er vanskelig å vite hva de skal gjøre. Hvilken betalingsmodell er den beste, og hvor mye bør du egentlig betale for en god tekst?

I denne artikkelen er det blant annet disse spørsmålene som vi skal forsøke å finne et godt svar på. Det betyr at når du har lest denne artikkelen, så vil du være godt rustet til å ta en slik avgjørelse uavhengig av når behovet skulle oppstå.

Forstørrelsesglass

Hva koster en tekstforfatter?

Som nevnt så er det betalingsmodellen som den aktuelle tekstforfatteren opererer med, som vil avgjøre hvilken pris det er du må betale.

På dagens marked er det vanlig at tekstforfattere (og tekstbyråer) bruker en av fire betalingsmodeller. Disse betalingsmetodene er timepris, pris per tekst og pris per ord. Noen tekstforfattere og tekstbyråer tilbyr også en pakkepris.

Det er mange faktorer som må tas med i betraktning når du skal velge tekstforfatter med utgangspunkt i hvilken betalingsmodell den aktuelle aktøren benytter. Det er nemlig fordeler og ulemper med flere av disse alternativene.

Dersom oppdraget ditt vil innebære at den aktuelle tekstforfatteren må gjøre mye research, vil timepris som betalingsmodell være litt ugunstig, for eksempel. Hvilken betalingsmodell som er mest lønnsom vil altså variere med utgangspunkt i hva oppdraget går ut på.

Mann som trykker på en skjerm

Er pris per ord bedre?

En av betalingsmodellene er pris per ord. Det er denne betalingsmodellen vi i Din Gruppen selv bruker. Det betyr altså at våre kunder betaler en bestemt pris per ord.

I de fleste tilfeller er det denne betalingsmodellen som er mest lønnsom for deg som kunde. Pris per ord-betalingsmodellen gir deg nemlig en tydeligere pris, og det er noe som veldig mange setter pris på.

Ved å bruke en tekstforfatter eller et tekstbyrå som bruker denne modellen, vil du altså ikke måtte betale ekstra dersom det skulle bli nødvendig å gjøre litt mer research enn først antatt. Med pris per ord-betalingsmodellen betaler du som kunde kun for antall ord. Intet mer, intet mindre!

Tekstforfatter som sitter på bøker og skriver på en PC

Hva er en god tekst verdt?

Hva er en god tekst verdt? Det er et spørsmål som kan være litt vanskelig å svare på. Dette er noe folk har forskjellige meninger om, så svaret på dette spørsmålet vil variere med utgangspunkt i hvilke tanker den du spør har om dette temaet.

Som tekstforfattere vet vi at det å skrive tekster kan være en tidkrevende prosess, men det vil naturligvis ta utgangspunkt i hvert enkelt oppdrag. Spesielt hvis du ikke er så flink med ord selv, så kan det å bruke en tekstforfatter sikre at tekstene dine blir gode.

Uansett hva du personlig mener at en god tekst er verdt, så vil en tekstforfatter eller et tekstbyrå være en nyttig ressurs for deg. De vil kunne hjelpe deg å produsere gode tekster, noe som igjen tilføre mye positivt uavhengig av hva det er du trenger innhold til.

To hender som lager en avtale

Motta 500 ord gratis

Driver du med B2B og er på utkikk etter et tekstbyrå som kan hjelpe deg med innholdsproduksjon?

Som ny kunde hos Din Gruppen vil du få et uforpliktende tilbud som innebærer at du kan få de første 500 ordene gratis.

Det eneste du trenger å gjøre er å trykke på knappen nedenfor. Gjør det allerede i dag, og så vil du få en tekst på 500 ord helt kostnadsfritt om ikke så altfor lenge!