Tjen penger på å skrive noveller

Har du lyst til å tjene penger på å skrive noveller? For en skribent så kan det nesten høres for godt ut til å være sant, men det er helt sant. Det er faktisk mulig å tjene penger på å skrive noveller.

Som med all annen tekst, så ligger det mye arbeid bak en novelle. Novelle er i tillegg en spesifikk sjanger. Det betyr at denne typen tekst skal inneholde forskjellige sjangertrekk som er typiske for novellesjangeren.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan begynne ditt skriveprosjekt. I tillegg skal vi gi deg noen tips til hvordan du kan skrive raskere, og visste du at det var mulig å få hjelp til språkvask av novellen din etter at du er ferdig å skrive? Det skal vi også fortelle deg mer om her!

Forstørrelsesglass

Slik begynner du ditt skriveprosjekt

Før du begynner å skrive er det viktig at du skaffer deg kontroll over kjennetegnene til sjangeren du skal skrive i. Hvis du skal skrive en novelle, må du altså sørge for å bli kjent med novellesjangeren.

En novelle er skjønnlitterær sjanger, og det betyr at det du leser er noe forfatteren har funnet på. Handlingen i en novelle har veldig sjelden rot i virkeligheten. Forfattere kan naturligvis la seg inspirere, men det er likevel vanlig å endre litt på det i selve novellen.

I tillegg til å være en skjønnlitterær sjanger, så er det en ganske kort tekst. Andre kjennetegn på en novelle er at den strekker seg over et kort tidsrom, og du blir introdusert til et lite antall mennesker.

Når du har fått alt dette på plass, er det bare å begynne på skriveprosjektet ditt. Her kan fremgangsmåten variere veldig fra forfatter til forfatter. For noen hjelper det å lage et visuelt bilde av tankene sine gjennom et tankekart, mens andre foretrekker å begynne skrivingen umiddelbart.

Mann som hopper over en hekk med en koffert i hånda

Tips til å skrive raskere

Det å skrive er en aktivitet som innebærer mye øvelse. Øvelse gjør deg ikke bare til en bedre skribent, det gjør deg også litt en skribent som skriver litt raskere enn andre. Også dette baserer seg på teknikker som må øves på.

Hvis du skriver på PC, så er det viktig å bli kjent med tastaturet. Det er dette touch-metoden inneholder. Når du mestrer denne metoden, så kjenner du de ulike posisjonene og vet hvor fingrene dine er til enhver tid. Du trenger ikke å se på tastaturet, og kan oppdage eventuelle skrivefeil tidlig.

I dagens samfunn er det attpåtil veldig enkelt å bli distrahert. Da kan SUAW-metoden være til stor hjelp. SUAW står for Shut up and write. Ved bruk av denne metoden, så skriver du i en tidsbestemt periode før du kan ta en pause. I skriveperiodene er skrivingen det eneste du konsentrerer deg om.

Din Text logo

Motta hjelp til språkvask av din novelle

Har du skrevet en novelle som trenger en språkvask? Da har du kommet til riktig sted, for det kan du få hjelp til hos oss i Din Text. Innholdsproduksjon er altså ikke det eneste vi driver med.

Det eneste du trenger å gjøre for å motta hjelp til språkvask av novellen din, er å sende oss en mail hvor du legger ved novellen du ønsker at vi skal gjennomføre en språkvask av. Enklere enn det blir det faktisk ikke!