Tjen penger på å skrive

Går du rundt med en skrivedrøm i magen og et kreativt hode? Da er det kanskje på tide å vise frem skrivetalentet ditt for verden! I dag er det mange som tjener penger og har bygget opp karrierer som skribenter, frilansere eller oversettere.

Mulighetene er endeløse. Du må bare vite hvor du skal starte! Hvis du vil tjene penger på å skrive, har vi i Din Gruppen flere muligheter å tilby.

Artikkel på en PC med et tastatur: Tjen penger på å skrive

Skriv artikler for blader og magasiner

Mange har et ønske om å leve av skrivedrømmen, men synes det er vanskelig å komme i gang på egen hånd. Visste du at det er flere frilansskribenter som produserer artikler for blader og magasiner?

Det er nemlig ikke slik at de kreative hodene bak artiklene alltid er faste ansatte med flere års utdanning. Mange av dem er akkurat som deg –  skrivespirer som ønsket å utforske eget skrivetalent!

Noen jobber med artikler på siden av studier, fulltids- og deltidsjobber. Du trenger ikke si opp jobben for å komme på trykk, alt du behøver er en idé og en kreativ penn. 

I Norge har vi magasiner som retter seg mot et hav av ulike målgrupper og interesser. Alt du må gjøre er å få idéen din ned på papir, og deretter finne aktører som kan være interesserte i å publisere artikkelen. Det verste som kan skje er at du får nei – og da er det bare å prøve på nytt.

Ledige skrivejobber: Tjen penger på å skrive

Ledige skrivejobber

Hvis du ønsker å finne en fast skrivejobb i Norge, finnes det mange muligheter for dette. Du bør imidlertid belage deg på at du ikke alltid får skrive om akkurat det du selv ønsker. Tradisjonelle skrivejobber går som regel under journalistikk og mediebransjen, men igjen er det mange veier å følge.

Et markedsføringsbyrå har behov for talentfulle skribenter som vet hvordan de skriver en selgende tekst. Større aviser krever erfaring og kompetanse, men mindre lokalaviser er ofte villig til å gi lokale skrivespirer en plattform.

Hvis du vil skrive variert, om ulike team og for ulike bransjer, vil et tekstforfatterbyrå eller frilans-stilinger være gode alternativer.

Lyspære med en idé: Tjen penger på å skrive

Jobb som frilansskribent?

Som frilanser får du også muligheten til å prøve deg på mange ulike tekster, formater og temaer. Dette gir god erfaring til deg som ønsker å en dag bli fast ansatt som skribent, eller deg som trenger å bli mer selvsikker på egne skriveferdigheter.

Noen synes det er skummelt å satse på frilansstillinger, men husk at du ikke trenger å si opp dagjobben din umiddelbart. Det fine med å jobbe frilans, er at du selv velger når og hvor du ønsker å arbeide.

Så lenge du møter fristen til kunden, kan du skrive på ettermiddager, i helger og ferier – eller når du kjenner at kreativiteten er på topp!

Det kan imidlertid være vanskelig å finne frilansoppdrag på egen hånd, men det finnes mange byråer som har behov for frilansere under hektiske perioder. Da slipper du å selv finne oppdrag eller å ha direkte kundekontakt. Gjennom byråer kan du få tilbud om ulike oppdrag, men det er opp til deg hvilke tekster du takker ja til.

Søk om jobb: Tjen penger på å skrive

Søk hos Din Gruppen

Din Gruppen er alltid på jakt etter dyktige og kreative skribenter som hjelper til med prosjekter. Som frilans hos oss vil du få muligheten til å prøve deg på litt av alt – fra oversetting til innholdsmarkedsføring for ulike kanaler og plattformer.

Vi leverer tekster til en mengde bransjer, og hver arbeidsdag er unik med nye spennende tema å ta fatt på.

Hvis du er interessert i å vite mer om hvordan du kan jobbe frilans for Din Gruppen, kan du ta kontakt med oss i dag. Vi gleder oss til å høre fra deg!