Trenger du utdanning som innholdsprodusent?

Drømmer du om å jobbe med tekstproduksjon? Da lurer du kanskje på hva slags utdanning en innholdsprodusent trenger. I noen tilfeller kan utdanning være et krav hos arbeidsgiver, men i mange tilfeller er det ingen spesielle utdanningskrav.

Vi skal her se nærmere på hva du kan forvente av arbeidsoppgaver når du jobber som innholdsprodusent, og hva slags utdanning som kan være nyttig. Det finnes en rekke skrivejobber på nett, og kravene for å få jobb kan variere mye.

Skribenter med en PC hver: Trenger du utdanning som innholdsprodusent?

Hvorfor jobbe som innholdsprodusent?

Før vi ser nærmere på hva slags utdanning en innholdsprodusent kan ha, skal vi belyse noen av fordelene og ulempene ved dette yrket. Som innholdsprodusent kan du se frem til en veldig variert og spennende arbeidsdag, der du skriver tekster på bestilling fra kunder.

Disse tekstene kan handle om alt fra produkter og tjenester, til sport, interiør og markedsføring. Du vil lære mye nytt, og ingen arbeidsdager er like.

En annen fordel med dette yrket, er at du kan spesialisere deg på en rekke ulike skrivestiler og teksttyper. Noen jobber primært med artikler, mens andre skriver taler, guider eller søknadsbrev.

Noen innholdsprodusenter jobber fra et kontorlandskap sammen med kollegaer, mens andre jobber fra hjemmekontor. Sistnevnte passer ypperlig for deg som vil bruke mindre tid på pendling til og fra jobb. Mange skribenter er også så heldige at de har fleksibel arbeidstid. 

 

  • Variert arbeidsdag
  • Lærerikt
  • Du kan skrive i mange ulike tekstsjangre
  • Jobbe fra kontor eller hjemmefra
  • Mange har fleksibel arbeidstid
Forstørrelsesglass: Trenger du utdanning som innholdsprodusent?

Finnes det noen ulemper ved å jobbe som skribent?

Det er ikke mange ulemper ved å jobbe som innholdsprodusent. Du bør imidlertid like å skrive, og samtidig like å gjøre research. Siden det er et bredt spekter av emner å skrive om, må du også regne med å skrive om ting du ikke kan noe om fra før.

Ellers er det greit å vite at innholdsprodusenter ofte må forholde seg til deadlines, og du har ofte begrenset med tid på deg til å fullføre tekstene. Det er derfor en fordel om du trives med å jobbe under et visst tidspress, og at du klarer å beholde fokus i stressende situasjoner.

Husk også på at det kan bli en del stillesitting når du jobber som innholdsprodusent. Ønsker du en aktiv jobb der du beveger deg mye, er kanskje ikke dette yrket for deg.

Som skribent kan du likevel opparbeide deg gode rutiner og sørge for å strekke på kroppen med jevne mellomrom.

Flere tekstdokumenter stablet på hverandre: trenger jeg utdanning som innholdsprodusent?

Trenger jeg utdanning som innholdsprodusent?

Mange som jobber som innholdsprodusenter har høyere utdanning, enten det er innen journalistikk, markedsføring eller litteratur og språk. Hos enkelte arbeidsgivere stilles det krav til fullført bachelor- eller mastergrad i emner som dette for å kunne få jobb.

I veldig mange tilfeller vil du imidlertid finne arbeidsplasser som ikke krever at du har utdanning for å kunne jobbe som innholdsprodusent. Da vektlegges det gjerne at du er god til å skrive, heller enn at du må kunne vise til en grad.

Din Text logo: trenger man utdanning som innholdsprodusent?

Hvor kan jeg få jobb som innholdsprodusent?

Enten du ønsker å ta en utdanning som er relevant for yrket som innholdsprodusent, eller ikke, finnes det mange spennende jobbmuligheter. Utdanning som innholdsprodusent er i mange tilfeller ikke nødvendig, så lenge du kan vise til gode skriftlige ferdigheter.

Send oss gjerne en jobbsøknad dersom du ønsker å jobbe som innholdsprodusent. Kontakt oss i dag, og lær mer om yrket!