Webskribent

På nett handler det ikke om hva du sier, men hvordan du sier det. Konkurransen om kundenes oppmerksomhet er stor, og med hjelp av en webskribent kan du være sikker på at ditt budskap blir hørt.

Øk digital synlighet, omdømme og appellerer til flere kunder gjennom tekster som engasjerer, selger og faktisk blir lest av den rette målgruppen. Webskribenter skriver for deg når du ikke finner de rette ordene på egen hånd.

Webskribent som utarbeider en tekst

Hva er en webskribent?

Webskribent, innholdsprodusent, tekstforfatter – kjært barn har mange navn. Gode tekster er et av de viktigste elementene på nettsiden din, og søkemotoroptimaliserte tekster er en av de mest kostnadseffektive formene for markedsføring. Men for at tekstene skal gi mest mulig verdi, kreves det kunnskap, og det er ikke alle bedrifter som har interne ressurser med nok kompetanse på dette området.

En webskribent er en ekstern skribent som ofte jobber i et tekstforfatter- eller markedsføringsbyrå. I stedet for å fordele arbeidet på interne medarbeidere, kan du bestille ønsket innhold fra en webskribent ved behov.

Da får du en helhetlig kommunikasjon på tvers av alle kanaler og tekster skrevet av erfarne skribenter som vet hvordan budskapet bør formidles på en treffsikker måte. Det beste av alt er at du også kutter ned på markedsbudsjettet.

Webskribenter kan hjelpe deg med alle former for tekst, enten de skal være informative, selgende, inspirerende eller kanskje en kombinasjon av flere formidlingsteknikker. Webskribenter jobber med å få frem gode historier, som er i tråd med merkevaren og den grafiske profilen til bedriften. De har evnen til å tilpasse språket basert på hvem målgruppen er og hvordan disse tilegner seg informasjon.

En tekst skal ikke bare formidle budskapet til bedriften, den må også snakke med kunden på en måte kunden forstår. Webskribenter kan også bistå andre ledd av tekstproduksjon. Har du for eksempel en tekst du ønsker korrekturlest? Språkvask og korrekturlesing kan være nyttig for bedrifter som ønsker å forbedre sitt eksisterende innhold, og sikre at kommunikasjonen er så målrettet som overhodet mulig.

Webskribent som skal utarbeide tekst for en bedrift

Trenger din bedrift en webskribent?

Er du fortsatt usikker på om din bedrifter trenger en webskribent?

Da kan du stille deg følgende spørsmål:

  • Ønsker du å rangere høyere i Google-søk?
  • Vil du styrke digital synlighet og tiltrekke nye kunder?
  • Ønsker du å oppfattes som en attraktiv tilbyder innenfor bransjen?
  • Vil du ha blogginnlegg som blir lest og tekster som selger?

Hvis du svarte «ja» på minst ett spørsmål, trenger bedriften din en webskribent som hjelper deg bak kulissene. Dersom du ønsker å øke digital synlighet og rangere høyere i Google, er det ikke bare leseren som må like teksten din, men også søkemotoren. Tekster av høy kvalitet med de rette og relevante søkeordene, vil gi deg en større synlighet og hjelpe bedriften med generere organisk trafikk.

Webskribenter jobber alltid med SEO i bakhodet og vil foreta en søkeordsanalyse som finner de rette frasene og ordene til tekstene dine. Det er disse søkeordene potensielle kunder benytter seg av når de leter etter produkter og tjenester på nett. Jo bedre du rangerer på gode nøkkelord, desto mer synlig blir du på nett. Dette vil naturligvis føre til økt organisk trafikk, som igjen tiltrekker seg flere kunder og mere henvendelser.

En god optimalisert tekst må også bygges opp av høykvalitets innhold. Tekster som er godt formulert og fremstår feilfri, kan være med på å forme hvordan leseren oppfatter deg som tilbyder. Med andre ord er tekst viktig for å skape et positivt omdømme på nett. Relevant, informativ og kunnskapsrikt innhold er med på å styrke merkevaren, noe som er viktig når du vil appellere til de rette kundene.

God tekst er grunnleggende uansett hvilket format det er snakk om. Trenger du ren innholdsmarkedsføring, tekst til annonser, brosjyrer, nyhetsbrev, sosiale medier, tjenestesider eller en bedriftsblogg som faktisk blir lest? På sistnevnte kanal kan du dele nyheter og din kunnskap fra bransjen.

I tillegg er en bedriftsblogg det perfekte stedet å arbeide med både statiske søkeord og trender innenfor bransjen. En webskribent kan bistå med å skape verdifullt innhold som får bedriften til å fremstå som eksperter innen feltet.

Tekstforfattere som legger ned 5 stjerner

Slik finner du en god tekstforfatter

Å skrive en god tekst er en kunst – det krever både talent, erfaring og riktig kompetanse.

Velger du en tekstforfatter vil du få hjelp av en ekspert som daglig jobber med å utarbeide tekster som gir resultater. I et byrå vil det være flere tekstforfattere tilgjengelig, og teksten din vil gå gjennom flere ledd for å kvalitetssikre innholdet.

For et byrå som jobber med dette daglig, vil samarbeidet gå raskt og du vil sitte igjen med en feilfri tekst, skapt for å gi effekt.

En god tekstforfatter er ikke bare en som kan skrive med god grammatikk. En tekstforfatter har en overflod av andre egenskaper som kreativitet, humor og en unik evne til å uttrykke historier og engasjement i form av tekst.

I tillegg må tekstforfatteren ha en underliggende forståelse av ulike målgrupper, SEO, plattformer og kanaler. Så hvordan finner du god tekstforfatter med alle disse egenskapene? Jo, du kontakter et tekstforfatterbyrå.

Din Text logo

Vi gir deg første 500 ordene gratis

Mange bedrifter tenker at de selv skal skrive tekster til nettsidene, bedriftsbloggen eller brosjyrene sine. Men dette stopper ofte med en tanke. Det kreves kompetanse, erfaring og en unik formidlingsevne å skrive en god tekst. Uten disse egenskapene vil det ta lang tid å produsere innhold, og resultatet blir ofte ikke det en hadde forventet. Heldigvis har vi i Din Gruppe et team med tekstforfattere som står klar til å hjelpe deg.

Våre tekstforfattere jobber helhetlig med tekst og har lang erfaring innen en rekke formater og målgrupper. Vi kan produsere skreddersydde tekster fra bunn, eller bistå med korrektur, språkvask og forbedringer. Du er eksperten på ditt fagområde og vi samarbeider med deg for å gi deg de resultatene du ønsker gjennom målrettet, selgende og engasjerende tekst.

Tekst kan selge, tiltrekke flere kunder, skape et godt omdømme, bygge solide kundeforhold og gi deg den plasseringen i Google du fortjener. Er du enda ikke overbevist? La oss vise deg hva vi er gode for. Nå tilbyr vi nemlig de første 500 ordene helt gratis, slik at du selv kan teste våre ferdigheter.